Antena 3 CNN Actualitate Sâmbătă este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Sâmbătă este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Sâmbătă este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge
14 Iun 2008   •   14:27

În fiecare an pe data de 14 iunie este marcată la nivel mondial Ziua Donatorului de Sânge, o zi dedicată celor care salvează vieţi, prin gestul lor, dar şi o încurajare pentru donarea voluntară şi gratuită, dar mai ales o zi care subliniază importanţa donării de sânge pentru salvarea unor vieţi. Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge din România a marcat evenimentul, printr-o acţiune în parcul Tineretului din Bucureşti.

Milioane de oameni din toată lumea îşi datorează viaţa donatorilor de sânge, semeni de-ai lor, pe care nu i-au întâlnit niciodată. Pentru a încuraja donările de sânge, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit ca în fiecare an, pe 14 iunie, să fie Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Anul acesta, tema zilei este fidelizarea donatorilor, sub sloganul „O singură donare nu este de ajuns”.

În România sunt multe persoane care donează sânge cu regularitate. Nevoia de sânge în spitalele din România este însă mai mare decât unităţile recoltate de la donatori. Tehnicile noi de intervenţii chirurgicale consumă cantităţi mari de sânge. Este nevoie de mai mult sânge pentru transplanturi, în chirurgia cardiovasculară, dar şi pentru victimele accidentelor rutiere, al căror număr a crescut în ultimii ani.

Sursa foto: www.memorialcare.org

Antena 3

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close