Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alertă OMS: Să fim pregătiți de pandemie!

Alertă OMS: Să fim pregătiți de pandemie!

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut apel, luni, ca lumea să se pregătească pentru "o eventuală pandemie" cu noul coronavirus.

Alertă OMS: Să fim pregătiți de pandemie!
24 Feb 2020   •   19:09

"Trebuie să ne concentrăm pe izolarea (epidemiei), făcând tot posibilul pentru a ne pregăti de o eventuală pandemie", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.

Ghebreyesus a declarat că există posibilitatea declarării unei pandemii de coronavirus, dar că, momentan, nu este îndeplinit criteriul răspândirii necontrolate a virusului la nivel global, informează CNN.

„Decizia noastră de a folosi sau nu acest cuvânt (pandemie, n. red.) se bazează pe o evaluare continuă a zonelor geografice afectate de virus, de severitatea afecţiunii pe care o produce şi impactul pe care îl are asupra societăţii în ansamblul său”, a spus directorul OMS, Tedros Ahanom Ghebreyesus.

Şeful OMS a informat că fiecare ţară este afectată în mod diferit de acest virus, motiv pentru care fiecare ţară ia decizii diferite în încercarea de a opri răspândirea acestuia. El spune că este nevoie ca măsurile să fie regândite şi adaptate.

Oficialul a mai spus că, în acest moment, utilizarea termenului de „pandemie” ar produce inutil panică la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: OMS alerta coronavirus
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close