Antena 3 Actualitate Sănătate Fostul secretar de stat dr. Andreea Moldovan lucrează acum la OMS

Fostul secretar de stat dr. Andreea Moldovan lucrează acum la OMS

de Andreea Cigolea    |    24 Mai 2021   •   14:36
Fostul secretar de stat dr. Andreea Moldovan lucrează acum la OMS

Dr. Andreea Moldovan este de câteva zile membru al Organizației Mondiale a Sănătății, cu sediul în Geneva.

Fostul secretar de stat la Ministerul Sănătății și director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov va lucra în departamentul care se ocupă de prevenția și controlul infectărilor COVID-19.

Medicul se prezintă acum ca dr. Andreea Căpîlna, se pare, cel de dinaintea căsătoriei, scrie radiobrasovfm.ro.

Andreea Moldovan a absolvit Medicina la Târgu Mureș, este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internationale de Boli Infecțioase.

De asemenea, potrivit ministrului, Andreea Moldovan a făcut un stagiu la Geneva, unde a lucrat în același spital cu profesorul universitar Didier Pittet. Considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui Didier Pittet, răspândite mondial, au condus la scăderea importantă a ratei infecțiilor nosocomiale din spitale și salvarea de vieți omenești.

Dr. Andrreea Moldova, acum Andreea Căpîlna, a fost eliberată din funcția de secretar de stat din cauza ordinului de ministru care stabilea noi citerii de carantinare a localităților.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close