Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Așa apare diabetul. 4 simptome pe care toată lumea le ignoră până când e prea târziu!

Așa apare diabetul. 4 simptome pe care toată lumea le ignoră până când e prea târziu!

Diabetul este un sindrom complex indus de tulburarea secretiei de insulina de catre pancreas sau de rezistenta celulelor periferice la actiunea insulinei. Cel mai cunoscut efect al acestor tulburări este creșterea nivelului glucozei în sânge peste limitele considerate normale, adică hiperglicemia.

Așa apare diabetul. 4 simptome pe care toată lumea le ignoră până când e prea târziu!
Sursa foto: Foto: pexels
09 Ian 2020   •   14:54

Iată câteva simptome care ar trebui să te pună pe gânduri, potrivit secretele.com:

1 Iti este mereu sete si foame - Una dintre cele mai comune simptome ale diabetului este setea excesiva, insotita de urinarea excesiva. Iti este sete in ciuda faptul ca ai baut deja o cantitate suficienta de lichide.

Poti simti ca iti este foame chiar si dupa ce ai servit o masa bogata. Ceea ce e curios, e faptul ca diabetul poate cauza pierderi de greutate chiar daca mananci peste masura. 

2 Ai probleme cu vederea - Vederea incetosata este unul dintre cele mai comune simptome ale diabetului nediagnosticat si, uneori, primul indiciu observat. Pupilele se umfla si isi schimba forma, iar persoanele afectate nu se mai pot concentra.

3 Te simti obosita si irascibila - Persoanele cu diabet sunt adeseori obosite pentru ca sistemul lor endocrin are probleme cu arderea glucozei (zaharul din sange), care este si sursa principala de energie a organismului.

4 Ai rani care se vindeca greu - Ranile care se vindeca greu sunt unul din semnele cele mai problematice ale diabetului. S-ar putea sa dureze destul de mult ca pana si o simpla taietura sau zgarietura sa se vindece pentru cineva cu diabet. De ce? Aprovizionarea cu sange nu functioneaza foarte bine si atunci nici celulele de imunitate care ajuta ranile sa se vindece nu reactioneaza corespunzator. Daca nu sunt tratate, ranile diabeticilor pot deveni foarte periculoase.

 

×
Subiecte în articol: simptome diabet diabet Diabetul zaharat
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close