Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Bărbat din Galați mort după ce a aşteptat pe o bancă, în frig, un test PCR negativ. 7 medici acuzați de ucidere din culpă

Bărbat din Galați mort după ce a aşteptat pe o bancă, în frig, un test PCR negativ. 7 medici acuzați de ucidere din culpă

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Galaţi, tatăl unui copil de 11 ani, a murit după ce a fost lăsat să aştepte pe o bancă din curtea spitalului, în frig, un test PCR care a ieşit negativ.

Bărbat din Galați mort după ce a aşteptat pe o bancă, în frig, un test PCR negativ. 7 medici acuzați de ucidere din culpă
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2022   •   13:32

Șapte medici, patru de la UPU a Spitalului Județean Galați și trei de la un laborator de analize, sunt acuzați de ucidere din culpă și abuz în serviciu în acest caz.

Parchetul susține că medicii nu i-au administrat antibiotice, iar cei de la laborator nu au făcut de urgență analizele PCR. Toți medicii implicați în acest caz au fost suspendați și nu mai practică.

Plimbat între spitale, bărbatul a fost lăsat să aştepte pe o bancă din curtea spitalului, în frig, rezultatul unui test PCR, care ulterior s-a dovedit a fi negativ.

Adriana Chirilă, soţia bărbatului, este convinsă că soţul ei ar mai fi trăit dacă sistemul medical nu ar fi fost blocat de procedurile impuse de pandemie.

”Semne gripale, păreau, să spunem. Febră, tuse. Echipajul a ajuns la fața locului. L-a găsit cu simptomatologie cu impregnare virală. Testul rapid antigenic, negativ. A fost transportat la spitalul județean, la serviciul de urgență”, a declarat, atunci, un medic de la Serviciul de Ambulanță Galați.

”L-a văzut un medic internist, care a zis că trebuie transferat la TBC, deoarece are saturația mică. L-au plimbat degeaba la TBC, fiindcă a fost refuzat, că ei nu au concentratoare mari”, povestea atunci soția bărbatului.

”Cu saturație scăzută, sindrom febril, cu stare generală alterată, imaginea radiologică preta la diagnostice diferențiale severe, având în vedere evoluția în 24 de ore. Și a fost returnat pentru investigații de specialitate și consulturi interdisciplinare și mutidisciplinare către Spitalul Județean”, explica și purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie Galați.

Potrivit anchetatorilor, victima Florin-Nicu Chirilă s-a prezentat sâmbătă, 30.10.2021, între orele 14.00-15.00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, cu o stare de rău, fiind trimisă acasă de personalul medical din UPU fără a fi examinată, cu recomandarea de a aştepta ambulanţa pentru testarea Covid, deşi aceasta era vaccinată cu schemă completă şi efectuase şi un test rapid al cărui rezultat era negativ.

Duminică, 31.10.2021, aceasta a fost adus la spitală de ambulanţă la ora 09.01, cu simptome de pneumonie, respectiv febră, frison, temperatură, dispnee. Ea a fost înregistrată ca suspect Covid şi a făcut o radiografie toracică şi analize de laborator. Rezultatul testului PCR a fost repetat deoarece nu era concludent.

Pe toată durata zilei, victima a aşteptat rezultatul PCR, afară, în frig, fără a i se administra vreun tratament adecvat, până aproape de ora 20.00, când, datorită stării de oboseală şi temperaturii scăzute din exterior, în lipsa rezultatului PCR, a plecat la cerere, după ce i s-a solicitat să semneze că îşi asumă riscul de deces. Nici la acel moment nu i s-a pus diagnostic şi nu i s-a prescris un tratament adecvat la domiciliu, au stabilit anchetatorii.

La ora 20.59 s-a obţinut rezultatul PCR negativ, iar luni, 01.11.2021, la ora 08.42, pacienta a fost adusă de ambulanţă în stare gravă. În cazul ei au fost reluate procedurile Covid deşi medicul şef de tură cunoştea faptul că acesta fusese investigat şi avea rezultat PCR negativ din seara precedentă. Al treilea rezultat negativ s-a obţinut în jurul orei 14.10, ulterior pacientul fiind adus în UPU. În toată această perioadă, pacientul nu a primit niciun tratament.

După ora 14.30, deşi analizele medicale din ziua precedentă sugerau starea de şoc septic/septicemie, acesta a aşteptat în UPU mai multe ore, fără tratament. La ora 15.00 a fost examinat de medicul internist de gardă care a decis un transfer intraspitalicesc la Spitalul TBC, unde a fost transferat la ora 16.30, consultat şi returnat la ora 1730 în U.P.U. – S.J.U. Galaţi. Între orele 17.30-19.00 starea sa de sănătate s-a deteriorat total. La ora 19.30 a fost internată efectiv prin Secţia Medicală 2 la A.T.I., iar în timpul nopţii, la ora 4.30 a survenit decesul victimei.

Faţă de inculpaţi prin ordonanţa din 01.11.2022, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

×
Subiecte în articol: Galați test PCR
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close