Antena 3 Actualitate Sănătate Câtă cafea poți să bei într-o zi, fără să îți facă rău

Câtă cafea poți să bei într-o zi, fără să îți facă rău

30 Ian 2020   •   12:36
Câtă cafea poți să bei într-o zi, fără să îți facă rău
Sursa foto: Foto: Pexels

S-ar putea ca obiceiul de a bea cantități nemăsurate de cafea să îți dăuneze pe termen lung; cel puțin asta arată un studiu publicat recent în Jurnalul American de Nutriție Clinică, al cercetătorilor de la Universitatea din Australia de Sud, care stabilește din ce moment consumul de cafea duce la probleme de sănătate.

Așadar, dacă bei mai mult de 6 căni de cafea pe zi, riscul apariției bolilor cardiovasculare crește cu 22% comparativ cu cei care consumă doar 1-2 căni, scrie elle.ro.

Studiul a inclus 347,077 de persoane cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani. De asemenea, au fost analizați și indivizi cu gena CYP1A2, o genă care facilitează metabolizarea cafelei, la cei ce o au. S-a dovedit, totuși, că aceasta nu afectează în niciun fel rezultatele studiului, consumul recomandat de cafea fiind același, indiferent de bagajul genetic.

Autorii cercetării consideră că legătura dintre cafea și problemele cu inima se explică prin faptul că băutura, consumată în exces, provoacă creșterea tensiunii arteriale. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close