Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Spitalul modular COVID-19 de la Lețcani, cel mai mare din țară, se redeschide marți, după 8 luni de pauză

Spitalul modular COVID-19 de la Lețcani, cel mai mare din țară, se redeschide marți, după 8 luni de pauză

Cel mai mare spital modular din țară, spitalul de la Lețcani, județul Iași, se redeschide marți, după 8 luni de pauză. Spitalul va avea o conducere militară, iar Forțele Aeriene se vor ocupa și de transferul bolnavilor.

Spitalul modular COVID-19 de la Lețcani, cel mai mare din țară, se redeschide marți, după 8 luni de pauză
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    09 Oct 2021   •   20:18

Format din 100 de containere, unitatea mobilă de la Lețcani este cel mai mare de acest tip din țară. Containerele au fost achiziționate în urmă cu aproximativ 1 an, pentru suma de 13 milioane de euro.

Spitalul a devenit operațional în octombrie 2020 și a funcționat până în ianuarie 2021.

Inițial, s-a anunțat că spitalul va fi închis pentru câteva zile, timp în care se vor realiza lucrări de sterilizare și dezinfecție, însă a rămas închis timp de 8 luni.Acum, la redeschidere, autoritățile promit că spitalul va funcționa impecabil, sub conducerea unei echipe medicale a Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Pe lângă cei 25 de medici militari, la Lețcani vor mai ajunge și alte cadre medicale din spitalele din județ.

O mașină de pompieri se va afla non-stop în curtea spitalului, pentru a interveni în cazul unui eventual incendiu.

Spitalul modular de la Lețcani, județul Iași, va avea primii pacienți marți. Unitatea va avea conducere militară, dar în interior vor fi și medici civili.
Spitalul modular va fi deschis marți, a anunțat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

„În urma analizei pe care am făcut-o cu echipa de la MApN am ajuns la concluzia că deschiderea acestui spital se poate face marți dimineață. Este nevoie de instruirea personalului care vine din diferite unități medicale. Mâine incepe instruirea, se finalizează aspectele organizatorice, luni vine și stocatorul de oxigen”, a explicat Vasile Cepoi.

La început, unitatea nu va funcționa la capacitate maximă.

„Ca să funcționeze la capacitate maximă este nevoie de 60 de asistenți și 18 medici. Managementul este al spitalului de boli infecțioase. Echipa militară coordonează activitatea de asistență medicală”, a precizat directorul DSP Iași.
Spitalul modular de la Lețcani a costat 13 milioane de euro și a funcționat doar câteva luni.

×
Subiecte în articol: spital modular Lețcani
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close