Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cseke Atilla, despre examenul de rezidențiat: ”Există posibilitatea suplimentării locurilor. E mare nevoie de medici buni”

Cseke Atilla, despre examenul de rezidențiat: ”Există posibilitatea suplimentării locurilor. E mare nevoie de medici buni”

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, a dat declarații în contextul examenului de rezidențiat care se desfășoară astăzi. Acesta a precizat că numărul final al celor care vor începe forma de rezidențiat ar putea fi suplimentat în urma rezultatelor.

Cseke Atilla, despre examenul de rezidențiat: ”Există posibilitatea suplimentării locurilor. E mare nevoie de medici buni”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    21 Noi 2021   •   11:20

Astăzi, la examenul de rezidențiat participă aproximativ 12.000 de candidați.

Cu toate acestea, numărul locurilor disponibile este de 6.000, dar ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, susține că locurile ar putea fi suplimentate având în vedere faptul că avem nevoie de medici.

”Ne dorim ca medicii pe care îi avem să profeseze, chiar dacă avem această posibilitate de liberă practică în statele membre ale UE, dar noi ne dorim, susținem și vom sprijinii și toate măsurile Ministerului Sănătății sunt în acest sens. Dorim să păstrăm cât mai mulți din cei care sunt astăzi în aceste săli, în România, pentru că am văzut și în partea de pandemie că este mare nevoie de medici buni, de personal medical.

(...) La fiecare examen de rezidențiat, în fiecare an, indiferent de guvernare și indiferent de cine a condus Ministerul Sănătății, numărul final al celor care începeau forma de rezidențiat era stabilit în urma acestui examen și preconizăm că acest lucru se va întâmpla și anul acesta. Asta înseamnă că din punct de vedere al temeiului legal există posibilitatea suplimentării numărului de posturi și locuri pe domeniul de medicină, până la suma finală a tuturor celor care ating 60% din nota cea mai bună obținută astăzi la rezidențiat”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla.

×
Subiecte în articol: Cseke Attila
Parteneri
Primele imagini cu criminalul de la Brăila. A fost filmat înainte de tragedie
x close