x close

Cum a reușit ministrul Sănătății să nu se îmbolnăvească de COVID-19, după toate vizitele în zone-focar

de M.Z.    |    05 Iun 2020   •   12:00
Cum a reușit ministrul Sănătății să nu se îmbolnăvească de COVID-19, după toate vizitele în zone-focar Hepta

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat cum a reuşit să nu se infecteze cu coronavirus, deşi a mers în ultimele luni în focarele de SARS-CoV-2 apărute în spitale din România, luând măsuri minime de precauție - mască, mănuşi și păstrând distanța. 

Seară de seară, când se întorcea în camera unde s-a autoizolat de la începutul pandemiei de COVID-19, ministrul urma o serie de proceduri - dezinfectări, nebulizări, băi, a povestit Nelu Tătaru la Digi 24, potrivit republica.ro.

"În fiecare seară, la fiecare întoarcere a mea din teritoriu, urmam anumite proceduri, nebulizări, dezinfectări, băi. Poate lumea nu știe sau nu își închipuie ce înseamnă să faci în fiecare seară acest lucru, acasă, unde stăteam în izolare.

Veneau echipe care dezinfectau, mă dezbrăcam, puneam toate hainele într-o cameră goală, începea nebulizarea, eram dezinfectat inclusiv eu, făceam baia, urma o oră sau două, că nu era etanșeitate, în care respirai un aer în care seară de seară te gândeai ce faci a doua zi, dar nu te gândeai la expunere decât prin precauțiile pe care le luai. Și asta se întâmpla în fiecare seară, pentru că plecam în fiecare zi", a povestit ministrul Nelu Tătaru.
 

Parteneri
Parteneri
sati