Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Adrian Marinescu, soluţii pentru a avea un răspuns imun mai bun în pandemie: "Este clar că avem nevoie de un booster"

Dr. Adrian Marinescu, soluţii pentru a avea un răspuns imun mai bun în pandemie: "Este clar că avem nevoie de un booster"

Potrivit INSP, un român vaccinat se reinfectează cu SARS-CoV-2 după 157 de zile, în medie. De aceea, spun specialiştii, este necesară doza a treia de vaccin anti-COVID. Medicul Adrian Marinescu a comentat aceste cifre.

Dr. Adrian Marinescu, soluţii pentru a avea un răspuns imun mai bun în pandemie: "Este clar că avem nevoie de un booster"
de Claudia Popovici    |    15 Noi 2021   •   17:07

Este prima dată când Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) spune despre această medie, potrivit căreia un român vaccinat se reinfectează cu SARS-CoV-2 după 157 de zile.

Medicul Adrian Marinescu, director medical la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, a precizat că aceste date evidențiază clar faptul că avem nevoie de un booster, după un interval de timp.

„Vă aduceți aminte că am discutat de 6 luni şi am spus la un moment dat că această perioadă de 6 luni poate e prea scurtă. Aceste date ne arată că s-ar putea să fie chiar mai puţin de atât. Este clar că avem nevoie de un booster.

Ce este nou faţă de ce știam înainte este că, înafară de cei care au întradevăr un risc de a face o formă severă, adică cei vulnerabili, şi înafară de personalul medical, şi ceilalți au nevoie de un booster pentru a afla un răspuns imun mai bun, cam acest lucru ar trebui să-l avem ca şi concluzie", a spus medicul Adrian Marinescu la Antena 3. 

Întrebat dacă există posibilitatea ca toată lumea să ajungă să facă doza a treia de vaccin anti-COVID, medicul Adrian Marinescu a spus că nu ar lua în considerare ideea că vom rămâne cu SARS-CoV-2 în permanența cu noi, dar "s-ar putea să avem nevoie şi de doza a 4-a de vaccin, urmând ca, la un moment dat, să scăpăm de conviețuirea cu acest virus".

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close