Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Coșmarul nosocomialelor ar putea lua sfârșit. Investiții de 180 de milioane de euro pentru a reduce riscul de infecție în spitale

Coșmarul nosocomialelor ar putea lua sfârșit. Investiții de 180 de milioane de euro pentru a reduce riscul de infecție în spitale

Ministrul Alexandru Rafila și Secretarul de Stat Alexandru Rogobete anunță noi investiții de sute de milioane de euro în lupta împotriva infecțiilor intraspitalicești, dușmanul invizibil din spitale. 

Coșmarul nosocomialelor ar putea lua sfârșit. Investiții de 180 de milioane de euro pentru a reduce riscul de infecție în spitale
de Alexandra Dima    |    03 Mar 2023   •   18:31

Ministerul Sănătății a finalizat astăzi, 3 martie, evaluarea a 210 cereri de finanțare pentru investiții menite să reducă incidența infecțiilor nosocomiale în spitalele românești. Este un proiect nou prin care spitalele vor putea achiziționa echipamente și materiale pentru reducerea riscului de infecție a pacienților, vor putea reabilita și extinde laboratoarele de microbiologie în vederea dignosticului rapid al infecțiilor, respectiv vor putea organiza saloane cu un singur pat pentru limitarea răspândirii bacteriilor între pacienți.

Echipa PNRR condusă de Secretarul de Stat Dr Alexandru Rogobete, a publicat lista beneficiarilor selectați pentru finanțare, în ordine descrescătoare a punctajelor obținute, pe pagina de web a Ministerului Sănătății la secțiunea PNRR. 

Proiectul de 180 de milioane de euro este parte a injecției de capital european via PNRR de 2,2 miliarde de euro în sistemul medical românesc, bani atrași în mandatul ministrului Rafila 

“Amintim cele 10 miliarde de lei pentru construirea a 27 de unități spitalicești noi, peste 600 de milioane de lei pentru renovarea și dotarea a 69 de ambulatorii de specialitate și astăzi, dotarea a 65 de spitale cu echipamente medicale destinate reducerii infecțiilor în valoare totală de 900 de milioane de lei”, a detaliat ministrul Rafila. 

De spus și că procedurile de accesare a fondurilor europene nerambursabile au fost mult simplificată, iar echipa tehnică, sub coordonarea Laurei Petcu, Director General Adjunct în cadrul Direcției PNRR, a reușit finalizarea evaluării înainte de termenul impus de Comisia Europeană.
 

×
Subiecte în articol: infectii nosocomiale Alexandru Rafia
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close