Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Managerul Spitalului Județean Neamț, demis din funcție. "Eu i-am dat soţiei tratament anti-COVID-19, deşi nu e bolnavă. Ca să prevenim, Doamne fereşte!"

Managerul Spitalului Județean Neamț, demis din funcție. "Eu i-am dat soţiei tratament anti-COVID-19, deşi nu e bolnavă. Ca să prevenim, Doamne fereşte!"

Managerul Spitalului Județean Piatra-Neamț, Florin Apostoae, a fost revocat din funcție, joi seară, prin ordin de ministru, el fiind interimar în această funcţie din 4 aprilie.

Managerul Spitalului Județean Neamț, demis din funcție. "Eu i-am dat soţiei tratament anti-COVID-19, deşi nu e bolnavă. Ca să prevenim, Doamne fereşte!"
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    10 Apr 2020   •   10:28

"Am primit joi seară ordinul de revocare de la minister. Având în vedere situaţia de urgenţă, probabil domnul ministru s-a gândit să pună un medic epidemiolog de la DSP", a declarat medicul Florin Apostoae, vineri, la Antena 3.

Florin Apostoae, medic în medicină de urgenţă, este la şefia spitalului din data de 4 aprilie.

Managerul demis: Am vrut să previn o boală pe care eu însumi puteam să o aduc în familia mea

Întrebat dacă soţia sa a primit tratament pentru COVID-19 la domiciliu, aşa cum scrie presa locală, medicul a confirmat informaţia.

"Soţia mea are o problemă imunitară, eu i-am administrat preventiv tratament anti-COVID-19, sunt medic", a spus Florin Apostoae.

Întrebat dacă i se pare corect şi legal, având în vedere că soţia sa nu este bolnavă şi mulţi bolnavi de coronavirus poate aşteaptă acest tratament şi nu au acces la el, medicul a replicat: "Având în vedere riscul ca eu să fac, Doamne fereşte, o formă asimptomatică de COVID-19 şi să transmit această boală soţiei, care are probleme imunitare, am dorit preventiv să-i administrez aceste medicamente, pentru a nu apărea o situaţie mai gravă.

Am vrut să previn o boală pe care eu însumi puteam să o aduc în familia mea", a explicat fostul manager al Spitalului Județean Neamț, Florin Apostoae, într-o interveţie telefonică la Antena 3.

Tătaru verifică azi situaţia de la Spitalul din Piatra-Neamț

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, va verifica vineri situația din Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, vizita fiind anunțată vineri dimineață.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț a anunțat joi că 30 de pacienți confirmați cu COVID-19 vor fi transferați la Iași.

Numărul de cazuri confirmate cu COVID-19, în județul Neamț, a ajuns, joi, la 202.

La acest moment, în spitalul din Piatra-Neamț sunt şapte medici de boli infecțioase, la care se mai adaugă doi medici pneumologi, detașați de la alte unități medicale din Neamț.

Florin Apostoae, directorul Spitalul Judeţean Neamţ, revocat din funcţie

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close