Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Gripa face ravagii în România. 29 de persoane au murit. Anunțul făcut de ministrul Sănătăţii

Gripa face ravagii în România. 29 de persoane au murit. Anunțul făcut de ministrul Sănătăţii

Gripa face ravagii în România. 29 de persoane au murit. Anunțul făcut de ministrul Sănătăţii
Sursa foto: Foto: flickr.com
de S.T.    |    23 Ian 2019   •   12:07

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 29, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a murit din cauza gripei este un bărbat de 62 de ani din judeţul Bihor, confirmat cu virus gripal tip A.

Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal. 

Ministrul Sănătăţii susţine că în ţara noastră încă nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă. 

Sorina Pintea dă asigurări că se vor suplimenta vacinurile antigripale, pentru că cele 1.300.000 de doze achiziţionate pentru populaţia din grupele de risc s-au dovedit insuficiente.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că aproximativ 10.000 de fiole de vaccin antigripal vor fi redistribuite în ţară la sfârşitul acestei săptămâni.

Pintea a spus că aşteaptă informările de joi ale Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru a vedea dacă avem a doua săptămână epidemică consecutivă.

Ministrul Sănătății: Dacă trei săptămâni la rând avem săptămână epidemică, atunci putem vorbi despre o epidemie de gripă

„Aşteptăm comunicatele pe care Institutul Naţional de Sănătate Publică le va da joi referitoare la faptul dacă avem sau nu a doua săptămână epidemică. Aşa cum spuneam, dacă trei săptămâni la rând avem săptămână epidemică, atunci putem vorbi despre o epidemie de gripă”, a spus oficialul MS.

Valul îmbolnăvirilor de gripă ar putea ar putea atinge vârful luna viitoare, iar pericolul ar putea trece în martie, spun medicii.

Citiți și:

Mare atenție! Gripa nu se tratează cu antibiotice. Avertismentul medicilor

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close