Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Începe vaccinarea antigripală. Cine beneficiază de vaccin gratuit

Începe vaccinarea antigripală. Cine beneficiază de vaccin gratuit

Vaccinul antigripal va ajunge în zilele următoare în cabinetele medicilor de familie, acesta intrând deja în depozitele direcțiilor de sănătate publică.

Începe vaccinarea antigripală. Cine beneficiază de vaccin gratuit
Sursa foto: MMA2
de Andreea Cigolea    |    22 Sep 2022   •   14:36

Cine beneficiază de vaccin gratuit

Categoriile populaționale considerate la risc și pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea antigripală fiind:

1. Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienței umane (HIV);

2. Copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 59 luni;

3. Gravide;

4. Medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații;

5. Persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt;

6. Toate persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Vaccin antigripal nazal pentru pacienții cu teamă de ac

accinul antigripal sub această formă poate fi cumpărat din farmacii aproape la același preț ca cel al vaccinului ”clasic” și poate fi folosit atât pentru copii, cât și pentru adulți, menționează medicul de familie.

”Cei care nu au făcut niciodată vaccinul antigripal este indicat să facă la o lună rapelul, pentru a dezvolta anticorpi.

Dacă pacientul anul trecut a făcut de două ori, acum îl va face o singură dată”, explică medicul de familie Mihai Ungureanu, președintele Societății Medicilor de Familie Olt, conform Adevărul.

×
Subiecte în articol: vaccin antigripal
Parteneri
Circulație blocată la metrou în București, după ce o persoană a căzut pe șine
x close