Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ingredientul secret care poate opri căderea părului. Îl găsești în orice restaurant japonez

Ingredientul secret care poate opri căderea părului. Îl găsești în orice restaurant japonez

Cercetătorii au făcut o descoperire în studiile privind căderea părului. Ingredientul ”minune” poate fi găsit în orice restaurant cu specific japonez, și s-a demonstrat, de asemenea, că are efecte inhibitoare asupra celulelor canceroase.

Ingredientul secret care poate opri căderea părului. Îl găsești în orice restaurant japonez
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    17 Ian 2022   •   14:46

Căderea părului poate fi normală, deoarece oamenii pot pierde în jur de 50 până la 100 de fire de păr pe zi. Cu toate acestea, poate fi o experiență inconfortabilă și poate lăsa o amprentă asupra încrederii de sine. Caderea parului poate afecta bărbații și femeile, deopotrivă, temporar sau permanent, iar cauzele pot fi cunoscute sau nu.

Problema căderii părului poate fi temporară și cauzată de stres, pierdere în greutate, deficiențe sau chiar alimentație.

Potrivit unui studiu din 2017, cheia pentru stimularea creșterii părului la bărbați poate fi găsită în wasabi, care este un condiment oferit în majoritatea restaurantelor japoneze.

Studiul sugerează că pasta de hrean picant conține niveluri ridicate dintr-o substanță chimică despre care se știe că trezește celulele papilei, care sunt responsabile pentru creșterea părului în scalpul uman.

Potrivit studiului, isosaponarina stimulează creșterea părului prin activarea celulelor papilei, permițându-le să răspundă la stimuli externi.

Pentru persoanele care au probleme în a mânca sosul extrem de picant, există o veste bună: pentru a vedea rezultate vor trebui să-și ungă scalpul cu pasta verde.

Studiile anterioare au arătat că Isosaponarina ajută la producerea umană de colagen, care este necesar pentru orice tip de recuperare.

Acum, studiul mai susține că substanța chimică poate fi de până la trei ori mai eficientă decât tratamentele clasice în tratarea cheliei masculine, potrivit Express Co Uk

S-a demonstrat, de asemenea, că Wasabi are efecte inhibitoare asupra celulelor canceroase.

S-a descoperit că substanța chimică 6-MSITC are un efect similar asupra celulelor papilei, reducând riscul de cancer de sân.

Pentru ca Isosaponarina să fie eficientă, pasta trebuie să intre în contact cu scalpul uman.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close