Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ingrediente naturale care înlocuiesc E-urile din alimente, create de cercetători la Universitatea Galați

Ingrediente naturale care înlocuiesc E-urile din alimente, create de cercetători la Universitatea Galați

Un grup de cercetători de la Universitatea din Galați a creat mai multe produse alimentare care înlocuiesc aditivii cu ingrediente naturale.

Ingrediente naturale care înlocuiesc E-urile din alimente, create de cercetători la Universitatea Galați
Sursa foto: ugal.ro
de Georgiana Adam    |    08 Noi 2022   •   15:15

Ideea le aparţine studenţilor şi masteranzilor de la Universitatea "Dunărea de Jos" Galați şi a pornit de la susținerea economiei circulare, prin valorificarea subproduselor agroalimentare (coji de sfeclă roșie, pielița strugurilor roșii, cojile de ceapă roșie). 

Astfel, cercetătorii au folosit pentru înlocuirea aditivilor ingrediente precum pielița strugurilor roșii, cojile de ceapă și de sfeclă roșie. 

"În cadrul celei de-a XX-a Ediții a Salonului Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2022 de la Cluj-Napoca, organizată de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați a participat cu cinci produse inovative care sunt în stadiul de brevetare.

Ideea a pornit de la susținerea economiei circulare, prin valorificarea subproduselor agroalimentare (coji de sfeclă roșie, pielița strugurilor roșii, cojile de ceapă roșie), surse importante de colorați, compuși de aromă, antioxidanți naturali, care pot substitui aditivii de sinteză și contribuie la obținerea unor produse alimentare naturale, sănătoase.

Un grup de cadre didactice și doctoranzi, reprezentați în cadrul salonului de inventică de Lect. dr. ing. Georgiana Horincar, drd. ing. Daniela Serea și drd. ing. Florina Stoica, au prezentat produse precum: Alvița cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, Bezele cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, Biscuiți aglutenici cu adaos de pudră din pielița strugurilor roșii (Băbească neagră), Bere suplimentată cu pudră din pielița strugurilor roșii (Băbească neagră) și Sos de iaurt cu adaos de extract microîncapsulat din cojile de ceapă roșie.

Prin adaosul acestor ingrediente naturale, produsele obținute au fost îmbogățite în compuși cu valoare biologică ridicată, naturali, care aduc numeroase beneficii la nivelul organismului, și îmbunătățesc semnificativ caracteristicile senzoriale, contribuind la creșterea atractivității și încrederii consumatorilor în produsele alimentare.

Produsele prezentate au fost degustate de participanții și vizitatorii salonului, fiind foarte apreciate. 

Astfel, produsele au fost premiate cu 4 Medalii de Aur acordate de Salonul Proinvent, 3 Medalii de Argint acordate de Universitatea Tehnică a Moldovei, Medalie Proinvent acordată "Andrei Ripianu" acordat de Salonul Proinvent, Premiul special acordat de Universitatea Politehnică Timișoara și alte Diplome de Excelență", informează Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Studenţii şi masteranzii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi sunt renumiţi în ţară pentru produsele lor. 

Ei au mai inventat pateul 100% vegetal, îngheţata de afine cu ulei esenţial de trandafir, ciocolata dietetică şi berea din coajă de vânătă.
 

×
Subiecte în articol: aditivi Galați E-uri alimente
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close