Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce se întâmplă în creier când ne rugăm. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Există dovada palpabilă a credinței”

Ce se întâmplă în creier când ne rugăm. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Există dovada palpabilă a credinței”

Prof dr Vlad Ciurea ne spune care este puterea rugăciunii asupra creierului, dar și legătura dintre crediță și știință și cât este de important sa avem o relație specială cu Dumnezeu.

Ce se întâmplă în creier când ne rugăm. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Există dovada palpabilă a credinței”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    02 Mai 2022   •   12:21

”Sunt niște centre care se activează. S-au făcut experimente umane pe persoane care sunt foarte religioase, se deschid niște centri, s-au deschis ca și centri de religie.

S-au făcut experimente pe oameni în biserici și s-a constatat o activare formidabilă a creierului, o deschidere pe unele zone din creier. Cele mai receptive persoane sunt măicuțele, probabil sunt cele mai credincioase.

Deci există și dovada palpabilă a credinței. Energia colectivă și atunci când se roagă cineva pentru noi, adunarea minților, ajută. Ați văzut când se așează preoții la masă și spun rugăciunea” a explicat neurochirurgul, la Antena 3.

Puterea rugăciunii asupra creierului

Am avut o operație foarte grea luni seara. A fost un moment în care mă gândeam să nu operez și totuși mă gândeam la pacient. Am discutat și cu colegii mei dacă să continuăm sau nu intervenția.

Ne doream să ajungă pacientul acasă, pentru a petrece Paștele cu familia. Operația a reușit, dar aflați că toată noaptea din luni spre marți m-am rugat. M-a ajutat Dumnezeu și în vinerea mare a plecat acasă, pe picioare. Cui să mulțumesc? Echipei, spitalului sau să îndreptăm capul spre cer și să îi mulțumesc lui Dumnezeu?

Trebuie să ne rugăm cuiva în care credem, deci dacă crezi în ceva atunci te rogi la acel lucru. Contează puterea gândului. Dacă observați cât de ușor se memorează puterea gândului, de când eram mici, rămâne în structura noastră.

Profesorul Restian a scris o carte în care scria că genele noastre umane probabil ordodoxe este implementată această rugăciune.

×
Subiecte în articol: Prof. dr. Vlad Ciurea rugaciune creier
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close