Antena 3 Actualitate Sănătate Legătura dintre aluminiu şi Alzheimer

Legătura dintre aluminiu şi Alzheimer

24 Ian 2020   •   19:26
Legătura dintre aluminiu şi Alzheimer

Un studiu recent oferă o perspectivă nouă asupra cazurilor de Alzheimer familiar, maladie care se transmite genetic de la părinţi la copii, şi o concentraţie ridicată de aluminiu în ţesuturile cerebrale ale persoanelor care au decedat de această afecţiune.

„Acesta este al doilea studiu care confirmă formarea acumulărilor în interiorul creierului semnificativ ridicate în cazul Alzheimerului familial; dar este primul care demonstrează o asociere fără echivoc între localizarea aluminiului şi proteinei beta amiloid în manifestarea bolii. Acest studiu arată că aluminiul şi beta amiloidele au o legătură strânsă în ceea ce priveşte patologiile ţesutului cerebral”, explică Christopher Exley, cercetător al Universităţii Keele, Regatul Unit, potrivit Descopera.ro.

Specialiiștii au măsurat saturaţia de aluminiu din ţesuturile unor pacienţi care sufereau de Alzheimer familial provocat de o mutaţie specifică.

Cercetătorii explică faptul că această mutaţie conduce la un nivel ridicat de proteine beta amiloidale încă din primele etape de evoluţie ale maladiei.
Rezultatele studiului privind legătura dintre Alzheimerul ereditar şi aluminiu sunt şocante

Rezultatele obţinute de către cercetători sunt şocante: 42% dintre mostrele de ţesuturi analizate prezentau un nivel patologic de aluminiu. Imagistica medicală a relevat faptul că depunerile aluminiu puteau fi identificate în plăcile de proteine şi, ocazional, în sistemul vascular.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close