Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medic din spital devenit COVID: “Noi, chirurgii, stăm de pomană sau îngrijim pacienți cu coronavirus, ceea ce este un soi de malpraxis. E o situație mizerabilă”

Medic din spital devenit COVID: “Noi, chirurgii, stăm de pomană sau îngrijim pacienți cu coronavirus, ceea ce este un soi de malpraxis. E o situație mizerabilă”

Spitalul de Urgență Sf. Ioan, din Capitală, a devenit la sfârșitul săptămânii trecute spital exclusiv COVID. Toți pacienții au fost externați sau transferați în alte unități spitalicești, iar medicii se plâng de ce au ajuns să facă acum.

Medic din spital devenit COVID: “Noi, chirurgii, stăm de pomană sau îngrijim pacienți cu coronavirus, ceea ce este un soi de malpraxis. E o situație mizerabilă”
de Andreea Cigolea    |    05 Oct 2021   •   14:24

“Din nou, unul dintre importantele spitale de urgență este scos din activitatea de salvare a pacienților cu urgențe medicale și chirurgicale, din nou sunt condamnați pacienții oncologici. Suntem un spital mare, cu o cazuistică bogată.

Este dificilă situația în care ne aflăm. Și așa  erau probleme cu paturile, acum ne-am trezit spital COVID. În acest context, noi, chirurgii, stăm de pomană, pentru că sunt foarte puțini pacienți care să întrunească cele două condiții obligatorii pentru a putea fi operați: să fie și pacient chirurgical, dar să fie și pacient COVID pozitiv.

Practic, noi îngrijim pneumonii, ceea ce este un fel de malpraxis“, a declarat prof. dr. Niculae Iordache, șeful Secției Chirurgie II a Spitalului de Urgență Sf. Ioan, din Capitală, conform Fanatik.

Pacienții, împinși să meargă la privat pentru a se trata

“Există pacienți, și nu puțini, care, puși în această situație, nu mai au acces la  tratament. Este o situație mizerabilă.

La privat se mai duc la consult, dar când vine vorba despre o intervenție chirurgicală, cei mai mulți renunță, ceea ce este profund nedrept.

De ce să fie dislocat un  spital de  urgență? În COVID poate ai măcar 50% șanse să supraviețuiești bolii, dar  un pacient cu peritonită sau cancer nu are nicio șansă dacă nu primește tratament”a declarat prof. dr. Niculae Iordache.

×
Subiecte în articol: SF. IOAN spital COVID-19
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close