Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul Tudor Ciuhodaru: "Vreau ca acest produs să nu ajungă niciodată în farfuriile românilor”

Medicul Tudor Ciuhodaru: "Vreau ca acest produs să nu ajungă niciodată în farfuriile românilor”

Medicul şi europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a lansat un semnal de alarmă privind siguranța alimentară care ar trebui să devină o urgență la nivel european.

Medicul Tudor Ciuhodaru: "Vreau ca acest produs să nu ajungă niciodată în farfuriile românilor”
Sursa foto: Facebook Tudor Ciuhodaru
de Claudia Popovici    |    24 Mar 2021   •   16:47

El a atras atenția special asupra unui produs modificat genetic ce nu ar trebui să ajungă în farfuriile românilor, fiind foarte periculos.

În acest context, medicul şi-a exprimat speranța ca Uniunea Europeană să dea curs solicitării de a retrage imediat proiectul de decizie de punere în aplicare a autorizației pentru acest produs, pentru că viața fiecărui român contează.

"Vreau ca acest produs să nu ajungă niciodată în farfuriile românilor. Siguranța alimentară trebuie să devină o urgență la nivel european.

Din păcate Comisia Europeană continuă să autorizeze importul de produse alimentare modificate genetic cu risc crescut pentru viața oamenilor și mediu", spune medicul Tudor Ciuhodaru.

Porumbul modificat genetic pericol pentru sănătate

"Noul porumb MZIR098 (SYN-ØØØ98-3) autorizat de Comisie este un pericol pentru sănătatea tuturor. Acest porumb fost modificat genetic pentru a conferi toleranță la erbicidele complementare care conțin glufosinat și pentru a produce două proteine insecticide (toxinele „Bt” sau „Cry”): eCry3.1Ab și mCry3A) .

Sunt 3 motive clare:

1. Glufosinatul este clasificat drept toxic pentru reproducere și este interzis din 2018 în UE.

2. Sunt multiple efecte secundare după expunerea la toxinele Bt care pot afecta sistemul imunitar și pot amplifica, caracterul alergen al altor proteine cu care intră în contact.

3. Regulamentul (CE) nr.1829/2003 prevede că produsele alimentare sau furajele modificate genetic nu trebuie să aibă efecte adverse asupra sănătății oamenilor, animalelor și a mediului dar EFSA nu a solicitat nici acum studii suplimentare", a mai explicat medicul Ciuhodaru pe Facebook.

"Viaţa fiecărui român contează"

"Sper ca și Comisia Europeană, având în vedere argumentele menționate, să răspundă prompt la solicitarea de a retrage imediat proiectul de decizie de punere în aplicare a autorizației pentru acest produs. Vreau ca viața fiecărui român să fie protejată", a conchis medicul Tudor Ciuhodaru. 

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru proces romani
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close