Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţii care îşi tratează copiii acasă de bronşiolită: "Este o maladie virală. Adică NU se tratează cu antibiotice!"

Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţii care îşi tratează copiii acasă de bronşiolită: "Este o maladie virală. Adică NU se tratează cu antibiotice!"

Pediatrul Mihai Craiu a vorbit despre modul în care trebuie să fie trataţi acasă copiii care au bronşiolită acută, fiind exclusă administrarea antibioticelor.

Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţii care îşi tratează copiii acasă de bronşiolită: "Este o maladie virală. Adică NU se tratează cu antibiotice!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2022   •   16:25

Bronşiolita acută este o maladie care se răspândeşte rapid în rândul copiilor, mai ales în timpul iernii.

Având în vedere valul de viroze din Europa, medicul Mihai Craiu îi îndeamnă pe părinţi să renunţe la obiceiul de a-şi trata copiii, în lipsa unei prescripţii medicale, cu antibiotice.

"Dacă este atât de puţin bolnav copilul, încât poate fi tratat acasă, atunci NU are nevoie de antibiotice!", notează Mihai Craiu, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

De asemenea, medicul îi sfătuieşte pe părinţi să nu folosească aerosoli sau cortizon, ci să-i ducă pe copii la un nou consult, în cazul în care hidratarea şi desfundatul nasului nu sunt suficiente.

"Dacă hidratarea și desfundatul nasului nu sunt suficiente, iar antitermicul prescris pare să nu mai funcționeze, copilul are nevoie de un nou consult, poate și de analize...", a mai scris medicul.

Potrivit specialiştilor, transmiterea virusului poate fi oprită prin spălarea frecventă a mâinilor, dar şi prin evitarea spaţiilor aglomerate.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close