Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministerul Sănătății, anunț despre măsurile cu privire la coronavirus în contextul alertei globale emise de OMS

Ministerul Sănătății, anunț despre măsurile cu privire la coronavirus în contextul alertei globale emise de OMS

În contextul emiterii unei alerte globale de către OMS privind noul coronavirus, Ministerul Sănătății păstrează măsurile pentru aeroporturi și unitățile medicale sanitare, stabilite încă din 26 ianuarie 2020 de Comitetul interministerial pentru monitorizarea și managementul posibilelor infecții cu coronavirus.

 Ministerul Sănătății, anunț despre măsurile cu privire la coronavirus în contextul alertei globale emise de OMS
31 Ian 2020   •   20:28

Mai mult, astăzi specialistii Ministerului Sănătății si ai Institutului National de Sănătate Publică au organizat o videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică pentru discutarea tuturor aspectelor necesare pentru asigurarea implementarii la nivel local a setului de măsuri instituite în acest sens.

Tot astăzi, ministrul Sănătății, Victor Costache a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sănătății pentru biocidele utilizate pentru dezinfecția mâinilor și a suprafețelor și a echipamentelor de protecție necesar personalul medico-sanitar.

În prezent, Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecțiilor de acest tip.

În prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecție cu coronavirus.
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close