Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pericol pentru sănătate în bomboanele pentru pomul de Crăciun. Președintele InfoCons arată la ce detalii să fim atenți

Pericol pentru sănătate în bomboanele pentru pomul de Crăciun. Președintele InfoCons arată la ce detalii să fim atenți

Bomboanele pentru pomul de Crăciun pot fi o adevărată amenințare pentru sănătatea noastră. Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a explicat, la Antena 3 CNN, la ce detalii trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm bomboane pentru brad.

de Mia Lungu    |    21 Dec 2022   •   14:11

"Chiar dacă bomboanele presupun ceva cu bucurie, mai ales în tradiționalul pom de Crăciun, dăm copiilor bomboane, trebuie să fim atenți și să ne uităm pe etichete fiindcă s-ar putea să găsim produse, majoritatea, cu peste 70% zahăr.", spune Sorin Mierlea.

"Când discutăm despre 70% zahăr, asta înseamnă că doar o mică parte dintr-o bomboană are ciocolată, un fruct, pralină. Așa că trebuie să ne uităm, chiar dacă ne par niște produse nu foarte importante.

Putem cumpără bomboane care conțin mai puțin zahăr, mai multă cacao. (...) Și să aibă o cantitate mică de aditivi, coloranți și conservanți, pentru că cele mai multe sunt pentru copii.

Decât să cumpărăm două kilograme de bomboane, mai bine cumpărăm mai puține.

Dacă vedem produse neconforme, să nu uităm să facem o sesizare. Doar făcând o sesizare putem să avem o șansă.", a mai spus președintele InfoCons.

×
Subiecte în articol: pericol bomboane Crăciun InfoCons
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close