Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Gabriel Prada, geriatru: ”Lipsa acestei vitamine favorizează apariția maladiei Alzheimer!”

Prof. dr. Gabriel Prada, geriatru: ”Lipsa acestei vitamine favorizează apariția maladiei Alzheimer!”

Prof. dr. Gabriel Prada, geriatru: ”Lipsa acestei vitamine favorizează apariția maladiei Alzheimer!”
Sursa foto: foto: Pixabay.com
21 Oct 2019   •   19:53

Lipsa acestei vitamine favorizează apariția maladiei Alzheimer. În ultimul timp, tot mai multe persoane elimină carnea și proteinele de origine animală din alimentație crezând că vegetalele ar fi secretul tinereții.

Nimic mai greșit, spun experții, mai ales că lipsa unei anumite vitamine care se găsește, în special, în carne crește riscul apariției bolii Alzheimer și a altor boli neurodegenerative.

”Exista o vitamină, B12 care se găsește și în vegetale dar trebuie să consumăm cantități foarte mari ca să asigurăm aportul zilnic necesar, al cărei deficit favorizează apariția demenței de tip Alzheiemer și a altor boli neuronale, de aceea nu e bine să excludem anumite grupe de alimente din dietă, ci să avem o dietă echilibrată. Vitamina B12 se găsește în cantități mari în organe, în ficat,” a precizat prof. dr. Gabriel Prada, Președintele Societății Naționale de Gerontologie și Geriatrie.

Continuarea, pe doctorulzilei.ro.

×
Subiecte în articol: Alzheimer
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close