Antena 3 Actualitate Sănătate Semnal de alarmă tras de Organizația Mondială a Sănătății. Ce pățiți dacă luați medicamente contrafăcute

Semnal de alarmă tras de Organizația Mondială a Sănătății. Ce pățiți dacă luați medicamente contrafăcute

de S.T.    |    30 Noi 2017   •   10:19
Semnal de alarmă tras de Organizația Mondială a Sănătății. Ce pățiți dacă luați medicamente contrafăcute
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Circa 10% din medicamente sunt contrafăcute sau de calitate inferioară în ţările în curs de dezvoltare. Semnalul de alarmă a fost tras de Organizația Mondială a Sănătății, care arată, în ultimul său raport, că cel mai des sunt contrafăcute antibioticele, contraceptivele, medicamentele oncologice şi cele pentru tratarea malariei.

Raportul are la bază peste 100 de cercetări științifice, din 88 de țări în curs de dezvoltare, în cadrul cărora au fost analizate peste 48.000 de medicamente.

OMS a avertizat că produsele medicale contrafăcute sau de calitate inferioară provoacă nu doar maladii și decese, ci contribuie și la proliferarea superbacteriilor.

Piaţa neagră a medicamentelor contrafăcute sau neconforme a atins 30 de miliarde de dolari, numai în ţările în curs de dezvoltare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close