Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Semne care arată că tiroida nu funcționează normal. Pierderea părului și oboseala excesivă, pe lista de simptome

Semne care arată că tiroida nu funcționează normal. Pierderea părului și oboseala excesivă, pe lista de simptome

Glanda tiroidă joacă un rol foarte important, iar atunci când aceasta nu funcționează corect, întregul organism are de suferit.

Semne care arată că tiroida nu funcționează normal. Pierderea părului și oboseala excesivă, pe lista de simptome
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2024   •   14:00

Glanda tiroidă este o glandă mică, însă aceasta are o foarte mare importanță.

Atunci când ea este dereglată, fie produce prea mulți hormoni sau prea puțini, apar semne la nivelul întregului organism.

"Dacă produce prea puțini hormoni, vom avea parte de un hipotiroidism, care se manifestă prin tulburări cardiovasculare, scăderea pulsului, oboseală sau gândire lentă.

De asemenea, pot să apară tulburări de tranzit intestinal. Pielea devine aspră, uscată, părul devine uscat și începe să se rupă, adică se modifică multe lucruri, din cauza unui metabolism mai lent", a explicat medicul Roxana Boanţă, în cadrul unei ediții a emisiunii Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN.

Printre simptomele care pot indica o problemă a tiroidei se numără ritmul cardiac accelerat, oboseala excesivă, anxietatea, câștigul/scăderea în greutate, senzația nejustificată de frig/cald, tulburări de concentrare, căderea părului, tulburări digestive, piele uscată/grasă.

Pe de altă parte, atunci când tiroida produce hormoni în exces, totul se mișcă mai repede.

"Părul devine mai subțire, se rupe des. De asemenea, pielea devine subțire. Devenim foarte sensibili la temperaturi ridicate, nu mai suportăm căldura. Pulsul poate fi mai mare şi devenim nervoşi, irascibili sau anxioşi", a mai spus medicul.

De asemenea, hipertiroidismul (glanda tiroidă produce hormoni în exces) se remarcă și prin alte simptome, anume: gușă, oboseală excesivă, transpirație excesivă, sete, tremurul mâinilor sau scădere în greutate, fără explicație.

Pentru o bună sănătate a tiroidei, medicii recomandă o alimentație care pune accent pe legume, fructe și pește.

Totodată, analizele medicale făcute regulat ne pot ajuta să prevenim anumite probleme și să ne asigurăm că glanda noastră tiroidă este sănătoasă.

×
Subiecte în articol: glanda tiroida simptome sănătate
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close