Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum se manifestă sindromul de ''Burnout''

Sfat de sănătate. Cum se manifestă sindromul de ''Burnout''

Sfat de sănătate. Cum se manifestă sindromul de ''Burnout''
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Mai 2019   •   09:39

Chiar de 1 mai aflăm la ''Sfat de Sănatate cu Andreea Cigolea'' care sunt cauzele sindromului de ''Burnout'', dar şi care sunt cele mai stresante meserii.

Medicul psihoterapeut Nadia Gorduza vorbeşte despre epuizarea psihică şi când trebuie să ne oprim astfel încât viaţa să nu ne fie pusă în pericol.

''Epuizarea psihică, termenul de Burnout afectează 23% din populaţie, extrem de mulţi oameni, iar oamenii nici măcar nu realizează. Se manifestă prin: insomnie, dureri de cap, modificări ale metabolismului, modificări alimentare, începem să mâncăm prea mult sau prea puţin, să consumăm alcool în exces, să avem dureri de stomac, să fim iritaţi, să ne fie rău, dimineaţa să nu avem chef să mergem la muncă dar să nu ştim de ce. Toate lucrurile astea se întâmplă ca urmare a faptului că ajungem să punem mult prea mult stres pe noi şi să nu realizăm când să ne oprim.

Una dintre cele mai afectate generaţii de Burnout este generaţia Y, cunoscuţi ca "millennials". Aproximativ 3 din 10  ajung să sufere de această epuizare psihică, pentru că sunt foarte conectaţi la tehnologie şi pentru ei munca nu e cum este pentru generaţiile celelalte. Sunt atât de ancoraţi încât nu realizează şi pierd controlul'', a spus medicul psihoterapeut, Nadia Gorduza.

 

×
Subiecte în articol: stres sindrom Sfat de sănătate
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close