Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Testul care îţi arată dacă mierea este 100% naturală. Afli în 10 secunde dacă este contrafăcută sau nu

Testul care îţi arată dacă mierea este 100% naturală. Afli în 10 secunde dacă este contrafăcută sau nu

Testul care arată dacă mierea este 100% naturală durează doar 10 secunde. Cu ajutorul a două obiecte din casă se poate afla dacă mierea este sau nu contrafăcută.

Testul care îţi arată dacă mierea este 100% naturală. Afli în 10 secunde dacă este contrafăcută sau nu
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Oct 2022   •   08:00

O miere de calitate este ambalată igienic. Pe lângă ambalaj, borcanul trebuie să conţină etichetă, pe care să fie trecute informaţii despre tipul de miere, cantitatea, datele de contact ale stupinei, perioada de valabilitate, dar şi condiţiile de păstrare.

Pentru a evita o miere contrafăcută, cel mai indicat ar fi să se evite achiziţionarea acesteia de la comercianţii de pe marginea drumului.

Mierea este bogată în vitamine, aminoacizi, acizi organici, minerale, dar şi enzime provenite de la albine.

Cele mai importante vitamine pe care mierea le conţine sunt cele din complexul B. 

Mierea mai poate fi folosită şi ca mijloc de prevenirea a unor boli. Potrivit studiile, înlocuirea totală a zahărului cu miere duce la scăderea cu 60-70% a ratei de apariţie a diabetului.

Tot studiile recente au arătat că mierea este un excelent ajutor ergogen şi ajută la performanţele sportivilor.

Beneficii miere

Mierea de albine este benefică pentru persoanele care suferă de alergii. 

Mierea are şi un puternic efect antibacterian, atât în diversele probleme interne, cât şi externe.

Este antifungică şi hrănitoare şi poate stimula sistemul imunitar.

Un amestec de miere şi suc de ghimbir este un foarte bun expectorant.

Sucul de morcovi şi miere ajută la îmbunătăţirea vederii.

În ceea ce priveşte purificarea sângelui, se poate amesteca un pahar de apă caldă, două linguriţe de miere şi o lingură de zeamă de lămâie. Preparatul rezultat se bea zilnic.

Testul care îţi arată dacă mierea este 100% naturală

Cu toate că cea mai bună metodă pentru testarea autenticităţii mierii este ca aceasta să fie supusă unor teste de laborator, mai există şi testul focului, o metodă la îndemână, care arată în 10 secunde dacă mierea este 100% naturală.

Testul focului este o metodă simplă pe care o avem mereu la îndemână astfel încât să putem testa autenticitatea mierii acasă.

Testul focului, cel care arată dacă mierea este 100% naturală, se realizează foarte uşor şi în doar 10 secunde arată dacă mierea este contrafăcută sau nu.

Pentru testul focului este nevoie de un şerveţel şi de o brichetă. Din şerveţelul de hârtie se realizează un con, pe care se pune puţină miere cu ajutorul unei linguriţe.

Cu ajutorul brichetei se dă foc la colţul şerveţelului. Dacă zona cu miere arde cu uşurinţă, atunci mierea este autentică. Dacă aceasta este contrafăcută, atunci colţul pe care este miere nu va arde.

Pe lângă acest test simplu, prin care se află în doar 10 secunde dacă mierea este autentică, mai sunt şi alte metode la fel de eficiente. Testul bolului cu apă se numără printre metode. Se ia borcanul cu miere şi se întoarce cu capacul în jos. Dacă în interior se formează un bol de aer, asemănător unui glob, mierea este naturală.

×
Subiecte în articol: miere
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close