Antena 3 CNN Actualitate Sănătate USAMV Cluj-Napoca a lansat un supliment alimentar după 10 ani de cercetare

USAMV Cluj-Napoca a lansat un supliment alimentar după 10 ani de cercetare

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a lansat un supliment alimentar, Echibiotic Complex Simbiotic, după 10 ani de cercetare.

USAMV Cluj-Napoca a lansat un supliment alimentar după 10 ani de cercetare
Sursa foto: usamvcluj.ro
de Bianca Timșa    |    14 Apr 2022   •   23:27

Din echipă au făcut parte atât profesori cât şi studenţi. Produsul conține un complex activ din şase tulpini de probiotice, împreună cu un prebiotic, special selecționate pentru refacerea florei intestinale.

Lansarea produsului alimentar a avut loc la Institutul de Științele Vieții "Mihai I al României" din campusul USAMV Cluj-Napoca.

Echibiotic Complex Simbiotic are termen de valabilitate 1 an

Metoda de microîncapsulare dezvoltată de echipa universităţii este una modernă, care păstrează viabilitatea bacteriană la o concentrație superioară majorității suplimentelor simbiotice existente pe piață.

Prof. dr. Florinela Cătoi: ”Rolul probioticelor este foarte important: creează un filtru intestinal protector împotriva microbilor, țin infecțiile din organism la distanță, ajută sistemul imunitar, previn tulburările gastrointestinale și dezechilibrele care pot conduce la infecții, reglează tranzitul intestinal și limitează simptomele de colon iritabil. De asemenea, probioticele sunt implicate în sinteza de vitamine B1, B2, B6, B12, acid folic și biotină”.

Specialiştii în nutriție, diabet și boli metabolice susțin că produsul venit pe piața românească se încadrează perfect în nevoile și interesul actual al societății.

Suplimentul alimentar este disponibil în magazinul universității, la prețul de 50 lei pentru o cutie cu 7 plicuri.
 

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close