Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Val de infecţii digestive în întreaga ţară. Enterocolitele şi toxiinfecţiile fac ravagii în rândul copiilor

Val de infecţii digestive în întreaga ţară. Enterocolitele şi toxiinfecţiile fac ravagii în rândul copiilor

În România a început valul infecţiilor digestive. Unităţile de primiri urgenţe şi camerele de gardă sunt pline de pacienţi cu enterocolite şi toxiinfecţii alimentare, cu precădere din rândul copiilor. Să vedem cum se transmit aceste infecţii şi care sunt primele simptome.

Val de infecţii digestive în întreaga ţară. Enterocolitele şi toxiinfecţiile fac ravagii în rândul copiilor
Sursa foto: Pixabay
de Cristina Ştefan    |    19 Mai 2022   •   13:48

Greaţă, vărsături, crampe sau dureri de cap - acestea sunt simptomele care ar trebui să ne îngrijoreze, spun medicii. Dacă nu dispar în cel mult 24 de ore, cel mai bine ar fi să ne prezentăm la spital pentru că ar putea fi vorba de o infecţie digestivă. 

Deja zilnic în spitalele din Capitală ajung sute de copii cu enterocolită. Se întâmplă şi la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, locul de filmare al echipei Antena 3, unde zilnic sunt zeci de astfel de pacienţi. 

Medicii spune ca e vorba în principal de un rotavirus sau adenovirus care se transmite foarte ușor de la un copil la altul, în locurile de joacă sau grădinițe.

Pentru a ne proteja, specialiştii recomandă să ne spălăm foarte bine pe mâini şi să fim atenţi ca micuţii, în momentul în care intră în case nu stea cu mâinile murdare. 

Enterocolitele afectează şi adulţii, dar şi copiii - în special până în 6 ani. Aceste infecâii digestive apar cel mai des primăvara şi toamna. 

Există şi un vaccin care poate combate rotavirusul, dar se face în primele 6 luni de viaţă. 

×
Subiecte în articol: toxiinfectie alimentarã enterocolita
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close