Antena 3 CNN Actualitate Sancţiuni în cazul jurnalistului care a petrecut noaptea în Casa Poporului (VIDEO)

Sancţiuni în cazul jurnalistului care a petrecut noaptea în Casa Poporului (VIDEO)

Sancţiuni în cazul jurnalistului care a petrecut noaptea în Casa Poporului <font color=red>(VIDEO)</font>
05 Mai 2008   •   22:31

Şeful Direcţiei Afaceri Interne, Sorin Marian Bădescu, a fost suspendat din funcţie, în cazul jurnalistului care a petrecut noaptea în Palatul Parlamentului. Măsura va fi menţinută până la finalizarea anchetei cerută luni de preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. Concluziile anchetei vor trebui prezentate până la sfârşitul săptămânii. Olteanu vrea să ştie cum a fost posibil ca, jurnalistul venit în vizită ca orice turist să rămână o noapte întreagă în Parlament, fără ca serviciile de securitate din Palatul Parlamentului să se sesizeze.

O noapte în Parlament


Jurnalistul Alex Covaşă a avut ideea de rămâne în Palatul Parlamentului, în timpul unei vizite cu ghid făcută împreună cu şeful său. Jurnalistul a povestit cum a stat lângă un ofiţer SPP în barul din Palat, s-a plimbat cu lifturile şi a găsit un loc izolat unde a putut improviza un pat. Acolo a petrecut noaptea de 17 spre 18 aprilie.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Titus Ghiorghiof, pune însă la îndoială povestea. Mai mult, el susţine că jurnalistul nu ar fi putut face nimic rău în Palatul Parlamentului. Între timp au apărut totuşi sancţiunile.

Totodată, Bogdan Olteanu i-a chemat pe secretarul general al Camerei şi pe directorul Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, să discute despre securizarea clădirii Palatului Parlamentului. Surse parlamentare susţin că sistemul de supraveghere video al Parlamentului nu funcţionează chiar la parametrii ceruţi de securitatea unei asemenea instituţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close