Antena 3 CNN Actualitate Sancţiunile finale pentru asistentele care au ars patru bebeluşi cu o substanţă chimică

Sancţiunile finale pentru asistentele care au ars patru bebeluşi cu o substanţă chimică

Sancţiunile finale pentru asistentele care au ars patru bebeluşi cu o substanţă chimică
17 Sep 2008   •   08:56

Miercuri s-au făcut publice sancţiunile în cazul asistentelor de la Maternitatea Giulesti acuzate ca ar fi ars cu o substanţă chimică, din greseală, patru bebeluşi. Ordinul Asistenţilor şi Moaşelor a anunţat decizia pe care a luat-o în acest caz.

Asistenta şefă, pentru că nu a anunţat evenimentul şi nu şi-a instruit personalul lăsat ca înlocuitor, a fost sancţionată cu retragerea calităţii de membru al Ordinului Asistenţilor şi cu propunerea de suspendare pe o durată de 3 luni. O altă asistentă, pentru că nu a anunţat evenimentul şi nu a însoţit infirmiera la aprovizionare, a fost suspendată din funcţia de membru al Ordinului pe 6 luni cu ridicarea dreptului de practică profesională pe aceeaşi durată. Asistenta în cauză, cea care a folosit substanţa pentru a dezinfecta pielea bebeluşilor, primeşte mustrare pentru că a tâinuit evenimentul

Cei patru bebeluşi au fost arşi în zona capului la maternitatea Giuleşti, după ce o asistentă a folosit pentru dezinfectare o soluţie pe care a confundat-o cu spirtul medicinal. Timp de aproape o săptămână, medicii au trecut incidentul sub tăcere, spunând că bebeluşii au o infecţie, însă la presiunile părinţilor au recunoscut că s-a făcut o greşeală.

Teodora Bertzi, secretar de stat în Ministerul Muncii, ?E bine că sunt nişte sancţiuni, eu aş fi mers mai departe. Oricum sunt pedepse mai dure decât cele luate de Colegiul Asistenţilor Sociali în cazul de la Bistriţa.?

Antena3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close