Antena 3 CNN Actualitate Şantier în Bucureşti. Firmele din pasajul Universităţii, evacuate pentru lucrări de reabilitare

Şantier în Bucureşti. Firmele din pasajul Universităţii, evacuate pentru lucrări de reabilitare

Şantier în Bucureşti. Firmele din pasajul Universităţii, evacuate pentru lucrări de reabilitare
14 Mar 2008   •   11:19
Autorităţile municipale au început, vineri, evacuarea firmelor din pasajul pietonal de la Universitate. Scopul: efectuarea lucrărilor de reabilitare din zonă.Directorul Administraţiei Străzilor, Claudiu Bălan, a declarat că evacuarea iniţiată de municipalitate nu ia prin surprindere firmele, întrucât aceastea au fost somate cu o lună în urmă să părăsească spaţiile pentru ca lucrările de reabilitare să poată începe. Prin urmare, contestaţiile nu vor fi admise, pentru că, pe lângă somaţia de acum o lună, firmele au mai primit una valabilă 72 de ore, care a expirat vineri.

O parte din firme au eliberat deja pasajul, permiţând muncitorilor să înceapă lucrările. Totuşi, mai există câteva societăţi care nu şi-au strâns toată marfa. Pentru a le facilita mutarea, autorităţile locale au prelungit termenul de evacuare până luni dimineaţă.

Potrivit declaraţiei şefului serviciului afişaj, contracte, staţii RATB, din cadrul Administraţiei Străzilor, Dana Rozsdas, reabilitarea pasajului Universitate va dura cel puţin nouă luni. Autorităţile se tem de eventualele dificultăţi din timpul reabilitării, deoarece Pasajul Universităţii nu s-a mai aflat vreodată în renovare.

În ciuda lucrărilor, accesele pietonale şi cel spre staţia de metrou Universitate vor rămâne deschise.

Municipalitatea a redevenit proprietara pasajului de la Universitate, după ce a câştigat, în luna iulie 2007, litigiul cu firma "Di Apollo", societate care, în urmă cu zece ani, obţinuse dreptul de a administra spaţiile din interiorul pasajului. Contractul cu firma ?Di Apollo? nu era unl avantajos pentru primărie. Societatea încasa peste 100.000 de euro pe lună din subînchirieri, în timp ce primăria primea 10 milioane de lei vechi, doar din chirie.

Primăria Capitalei are planuri mari. Investiţiile făcute au ca scop modernizarea şi reabilitarea infrastructurii şi a finisajelor interioare şi exterioare, a pardoselilor şi scărilor rulante de pe cele patru accese. Pasajul va fi dotat şi cu instalaţii de supraveghere şi ventilaţie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close