Antena 3 CNN Actualitate Șapte ani de abuzuri, în cazul Bîrsan

Șapte ani de abuzuri, în cazul Bîrsan

Șapte ani de abuzuri, în cazul Bîrsan
Sursa foto: Foto: luju.ro
04 Mai 2018   •   22:22

DNA s-a autosesizat la deschiderea dosarului. Nu a existat un denunțător sau un flagrant. Dosarul a fost făcut cu sprijinul SRI pe mandat de siguranță națională.

Procuroii au descins acasă la Gabriela Bărsan și la ceilalți judecători din acest lot, au ridicat bijuterii și poze din vacanțte pe care ulterior le-au înapoiat. Percheziția în cazul Bîrsan a fost declarată ilegală de CEDO.

În timpul urmăririi penale de tre ani, condusă de celebrii procurori Viorel Cerbu, ulterior Lucian Papici, acuzațiile au fost schimbate din trafin de influență în luare de mită , pentru ca la utlimul termen de judecată de la fond să se ceară doar obținerea de foloase necuvenite.

În cazul judecătoarei Iuliana Pușoiu, folosul necuvenit ar fi de 18 lei, partea sa din nota de plată de la o masă cu ocazia zilei sale de naștere.

Procurorii au cerut audierea judecătoarei Pușoiu ca martor în același proces în care era inculpată. De alfet, din faza inițială a dosarului, procurorii i-au cerut judecătoarei denunțuri împotriva colegilor săi.

În 2011, în adresa trimisă președintelui CEDO, DNA a susținut că, în schimbul unor avantaje materiale, judecătorul Gabriela Bîrsan ar fi adoptat o hotărâre favorabilă unei părți dintr-un dosar. În realitate, Gabriela Bîrsan nu a făcut parte din complet.

Soții Bîrsan au reclamat acest lucru, documentul a stat pe masa doamnei Kovesi fără niciun efect.

×
Subiecte în articol: procurori DNA
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close