Antena 3 CNN Actualitate Șapte luni de alocații majorate, pierdute de elevi. Avertismentul lansat de Gheorghe Piperea!

Șapte luni de alocații majorate, pierdute de elevi. Avertismentul lansat de Gheorghe Piperea!

Alocaţiile ar fi trebuit mărite de şapte luni, când nu era încă vorba de o criză economică sau sanitară. Asta reiese din decizia dată ieri de CCR, care a declarat neconstituţională ordonanţa prin care Guvernul amânase termenul de majorare pentru 1 august.

Șapte luni de alocații majorate, pierdute de elevi. Avertismentul lansat de Gheorghe Piperea!
Sursa foto: pixabay
de Maria Sabu    |    16 Iul 2020   •   13:50

Specialiştii spun că Guvernul trebuie acum să plătească alocaţiile mărite retroactiv, în caz contrar părinţii pot da Executivul în judecată. 

”Trebuie să spunem că în prezent cuantumul alocat este de 300 de lei pentru copiii sub doi ani, cu dizabilități pâna la 3 ani, 150 lei pentru copiii între 2-18 ani, tinerii care depășesc 18 ani și își continuă studiile într-o unitate de profesională, până la terminarea acestuia. 

Oricum alocatiile ar trebui să fie în cuantum dublat, acum cred eu că va face partid de guvernământ pe aceasta.”, a spus Doina Pârcălabu, coordonatorul departamentului de Muncă şi Protecţie Socială PPU-SL.

Economia României, revenire doar prin consum

”Această obligativitate există din 1 ianuarie 2020, statul e obligat să plătească această sumă, este obligat să plătească din urmă. Dacă plătim taxe impozite, sănătate trebuie ca toată populația să primească asta, pe care le asigurăm noi din plata acesor taxe.

Guvernul are de unde să dea acești bani, 80 miliarde de lei, nimeni nu știe ce a făcut Cîțu cu acești bani. Este extrem de important pentru economia României, criza că banii aceștia să intre în circulatțe cu titlul de alocații, pensii. Economia Românei nu poate să revină decât prin consum”, a spus Gheorghe Piperea.

×
Subiecte în articol: alocaţii copii Gheorghe Piperea
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close