Antena 3 CNN Actualitate SĂRBĂTORI DE IARNĂ. Ce se petrece în sufletul nostru de Sărbătorile de iarnă 2018

SĂRBĂTORI DE IARNĂ. Ce se petrece în sufletul nostru de Sărbătorile de iarnă 2018

SĂRBĂTORI DE IARNĂ. Ce se petrece în sufletul nostru de Sărbătorile de iarnă 2018
23 Dec 2018   •   23:24

SĂRBĂTORI DE IARNĂ Arhiepiscopul mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, îndeamnă, în Scrisoarea pastorală la sărbătoarea Naşterii Domnului, la stăruinţă pentru educarea şi creşterea copiilor în lumina învăţăturii şi exemplului lui Isus şi spune că e necesar ca părinţii să vegheze ca fiii lor să crească în căldura familiei şi a credinţei, a dragostei de ţară şi de neam.

SĂRBĂTORI DE IARNĂ "Să vedem, după exemplul lui Isus, care sunt cele necesare în educarea şi creşterea copiilor din noile generaţii. Mi se pare de maximă urgenţă pentru viitorul poporului nostru şi al Bisericii ca să se dea din partea tuturor cea mai mare atenţie educaţiei noilor generaţii de copii, care vin în urma noastră. De aceea, haideţi, iubiţi confraţi preoţi şi persoane consacrate din Arhidieceză, să ajutăm cum ştim mai bine şi cât putem mai mult familiile ca să le dea copiilor lor o educaţie luminată de învăţătura şi de exemplul lui Isus, pentru ca ei să nu inspire nicicând clima de devastare culturală şi spirituală care ne ameninţă şi care ridică la gradul de 'cuceriri lăudabile' distrugerea familiei, uciderea pruncilor nenăscuţi, eliminarea persoanelor grav bolnave sau foarte în vârstă, promovarea teoriei Gender şi a LGBT, etc", subliniază arhiepiscopul.

SĂRBĂTORI DE IARNĂ Potrivit acestuia, este necesar ca părinţii să vegheze ca fiii lor să crească în căldura familiei şi a credinţei, a dragostei de ţară şi de neam, însoţiţi cu puterea rugăciunii şi a exemplului.

SĂRBĂTORI DE IARNĂ "Iubiţi credincioşi, părinţi ai copiilor noilor generaţii, vegheaţi ca fiii voştri să nu adopte moduri de gândire şi de viaţă contrare învăţăturilor de credinţă; de aceea, păstraţi-i în căldura familiei şi a credinţei, a dragostei de ţară şi de neam! Însoţiţi-i cu puterea rugăciunii, a exemplului şi a jertfelor voastre! Iar Fiul care ni s-a dat, Isus, să asculte rugăciunea noastră şi să binecuvânteze strădaniile noastre, pe care i le oferim în acest timp sfânt!", îndeamnă IPS Ioan Robu.

SĂRBĂTORI DE IARNĂ Potrivit arhiepiscopului, "în educaţia inspirată de credinţă se dă fiecăruia în parte acea privire întreagă ce cuprinde tot arcul vieţii întinse între 'răsărit' şi 'viaţa fără de apus'".

SĂRBĂTORI DE IARNĂ "Astfel, este foarte important să ţinem prezentă în Sărbătoarea Crăciunului perspectiva vieţii fără de apus, a 'cerurilor deschise', cum spune Scriptura, căci acolo se găseşte răspunsul la întrebarea oamenilor din zilele noastre, care privesc spre cer, adică spre mister, fără speranţă; în faţa lor cerul pare mai degrabă că se închide, nu că se deschide, însă noi ştim că 'cerurile deschise' sunt parte integrantă, esenţială a mesajului Crăciunului", explică IPS Robu.

Arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti urează "Crăciun binecuvântat şi mulţi ani!"

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close