Antena 3 CNN Actualitate De ce să pui sare în sticla de lapte, imediat după deschidere. Trucul lui Jamie Oliver

De ce să pui sare în sticla de lapte, imediat după deschidere. Trucul lui Jamie Oliver

De-a lungul timpului, celebrul bucătar britanic, Jamie Oliver, a oferit nenumărate sfaturi culinare.

De ce să pui sare în sticla de lapte, imediat după deschidere. Trucul lui Jamie Oliver
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    29 Noi 2021   •   14:15

Unul dintre sfaturile primite din partea lui Jamie Oliver este faptul că pâinea care își pierde din prospețime poate fi recuperată dacă o păstrăm într-o pungă de hârtie, alături de țelină proaspătă. 

În cazul în care ciorba sau sosul pe care tocmai l-am gătit conține mult prea multă grăsime, putem pune un cub de gheață, iar grăsimea se va strânge în jurul lui. Astfel încât surplusul de grăsime poate fi adunat cu ușurință cu ajutorul unei spatule. 

Mâncarea prea sărată

Există o truc și pentru cazurile în care mâncarea iese prea sărată. Se pune în cratiță un cartof curățat de coajă, care trebuie ținut acolo timp de 20 de minute pentru a absorbi excesul de sare. 

Dacă vreți să scurtați timpul de gătire, adăugați pe parcurs doar apă fierbinte, dacă este nevoie. Nu folosiți niciodată apă rece, deoarece aceasta încetinește procesul de fierbere. 

Problema multor gospodine este orezul lipit de fundul cratiței, care capătă gust ușor afumat. Se așază deasupra orezului felii de pâine și se lasă timp ce 10 minute, până când absorb tot mirosul neplăcut. 

De ce se pune sare în sticla de lapte

Laptele proaspăt rezistă mult mai mult dacă se adaugă în sticlă sau în cutie un praf de sare imediat după deschidere. 

Pe de altă parte, roșiile și citricele nu trebuie păstrate în frigider pentru că își pierd gustul la temperaturi scăzute. 

Pentru o salată gustoasă, condimentele fac diferența. Ceapa, usturoiul, sarea de mare, uleiul de măsline, piperul proaspăt măcinat, oregano sau busuiocul pot face minuni. 

Peștele gătit perfect

Potrivit celebrului bucătar, salatele coapte sau calde sunt extrem de gustoase, chiar dacă nu sunt foarte populare. Pentru o astfel de salată nu este nevoie decât de câteva bucățele de legume, care se coc pe grătar alături de bucățele de usturoi. Acestea se presară cu ierburi aromatice și se dă toată compoziția la cuptor, pentru câteva minute. 

Peștele gras, de tipul somonului, se prepară perfect pe grătarul încins dacă îl lăsaţi aproximativ 4 minute şi jumătate să se gătească pe partea cu pielea, la foc mediu, fără să-l întoarceţi, şi alte 3 minute pe partea cu carnea, explică Jamie Oliver, potrivit Adevărul
 

×
Subiecte în articol: jamie oliver
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close