Antena 3 CNN Actualitate Şase elevi români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică

Şase elevi români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică

Şase elevi români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
27 Iun 2008   •   17:45

Şase elevi români au obţinut medalii de aur şi de argint la a XII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori care s-a desfăşurat în oraşul albanez Vlora. Dintre cele şase medalii, două sunt de aur şi patru de argint. Cele două medalii de aur au fost obţinute de Radu Bumbăcea, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti, şi Omer Cerrahoglu, elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandru Munteanu şi Andrei Alexandru Milu, ambii elevi ai Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti, Ştefan Ivanovici, elev în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Dan Dănăilă, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Galaţi.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică. În acest an, au participat 14 echipe din 12 ţări. Lotul României a fost compus din şase elevi şi a obţinut locul întâi în clasamentul neoficial pe naţiuni.

Rompres

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close