Antena 3 CNN Actualitate Sassu: difuzarea probelor dintr-un dosar DNA a încălcat Constituţia

Sassu: difuzarea probelor dintr-un dosar DNA a încălcat Constituţia

Sassu: difuzarea probelor dintr-un dosar DNA a încălcat Constituţia
15 Oct 2007   •   11:57

Preşedintele consiliului de administraţie al TVR, Alexandru Sassu, a fost convocat luni la Comisia de cultură din Senat, cu privire la difuzarea înregistrărilor în cazul Decebal Traian Remeş. Directorul general al SRTV a declarat după audieri că nu a fost analizat nimic pentru că legea spune că sursele nu trebuie dezvăluite. Comisia de etică doar face recomandări, a spus Sassu. El a mai declarat că Rodica Culcer nu va fi sancţionată sau schimbată din funcţie. Totuşi departamentul de ştiri a fost reorganizat, în sensul că a fost creat un departament de ştiri şi unul de sport.

Sassu a apreciat că difuzarea de către TVR a unor probe dintr-un dosar al DNA s-a făcut cu încălcarea Constituţiei, a Legii audiovizualului, a Legii de organizare a SRTV, precum şi a Statutului ziaristului din SRTV. Potrivit acestuia cel care a "impus" difuzarea materialelor este responsabil de încălcarea tuturor acestor prevederi legale. Directorul TVR a declarat că nu se referă la ziaristi, care, în opinia sa, "şi-au făcut datoria".

Alexandru Sassu a precizat că nu a interzis difuzarea de noi înregistrări în cazul Remeş de către televiziunea publică, ci şi-a exprimat numai punctul de vedere privind un astfel de demers.

Comisiile de cultură au decis să sesizeze Birourile Permanente asupra faptului că DNA nu a solicitat materialul dat publicităţii de TVR, privitor la ministrul Remeş, ca probă.

Cazul va fi analizat marţi şi de Comisia de Etică din televiziunea naţională, dar şi de Clubul Român de Presă. Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR a decis să îi cheme la audieri atât pe Alexandru Sassu, preşedintele-director al TVR, cât şi pe Rodica Culcer, directorul Direcţiei Ştiri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close