Antena 3 CNN Actualitate Scad preţurile apartamentelor din Capitală. Noile preţuri vor fi comparabile cu cele din 2006

Scad preţurile apartamentelor din Capitală. Noile preţuri vor fi comparabile cu cele din 2006

Scad preţurile apartamentelor din Capitală. Noile preţuri vor fi comparabile cu cele din 2006
18 Sep 2008   •   10:07

Casele se întorc la preţurile din 2006! Apartamentele vechi din cartierele bucureştene precum Militari, Pantelimon sau Rahova sunt cele mai afectate de turbulenţele de pe piaţa imobiliară. Specialiştii susţin că, anul viitor, locuinţele din aceste zone nu vor mai depăşi pragul de 1.500 de euro pe metru pătrat. Asta înseamnă că un apartament cu două camere într-un bloc vechi va fi în jur de 65.000 de euro, arată jurnaliştii de la Adevărul.

Specialiştii în domeniul imobiliar susţin că preţurile la apartamentele vechi vor înregistra anul viitor un recul până la nivelul anului 2006. Principalul motiv care a dus la blocarea pieţei sunt preţurile artificiale la care sunt scoase la vânzare mai mult de jumătate dintre proprietăţi, în special apartamentele vechi. Cele mai afectate de turbulenţele de pe piaţa imobiliară vor fi apartamentele vechi din cartierele bucureştene Militari, Pantelimon sau Rahova. Apartamentele construite în aceste zone înainte de anii '70 vor costa maximum 1.300 de euro metrul pătrat. Pentru locuinţele construite înainte de 1989, preţul va putea fi cu 10 până 30% mai ridicat, până la o medie de 1.500 de euro metrul pătrat. Dacă estimările specialiştilor se vor adeveri, o garsonieră de 35 de metri pătraţi, situată într-o zonă bună a Capitalei, ar putea costa la anul aproximativ 50.000 de euro, susţin jurnaliştii de la Adevărul.

Un segment care nu se va încadra în aceste valori va fi cel al apartamentelor centrale. Specialiştii sunt de părere că românii care lucrează în străinătate au avut o mare contribuţie la scăderea preţurilor din acest domeniu. Agenţii imobiliari din provincie au sesizat că tot mai mulţi proprietari din rândul imigranţilor îşi vând casele şi pleacă definitiv în ţările în care muncesc.

Antena3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close