Antena 3 CNN Actualitate Scăderea adaosurilor comerciale la medicamente, suspendată până pe 30 septembrie

Scăderea adaosurilor comerciale la medicamente, suspendată până pe 30 septembrie

Scăderea adaosurilor comerciale la medicamente, suspendată până pe 30 septembrie
24 Iul 2008   •   21:24

Farmaciile vor vinde din nou, de vineri încolo, medicamentele din programele naţionale, la preţurile actuale. După o săptămână de blocaj, distribuitorii şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au înţeles ca deocamdată să nu reducă preţurile produselor aflate pe stoc. Ordinul Ministerului Sănătăţii, dat acum o săptămână şi care prevedea scăderea adaosurilor comerciale, va fi suspendat până pe 30 septembrie.

Bolnavii nu vor fi în niciun fel afectaţi de decizie, pentru că medicamentele din programele naţionale de sănătate sunt gratuite.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au întâlnit şi cu consilieri din Primăria Bucureştiului, pentru a discuta un alt subiect de interes - trecerea spitalelor în administrarea Primăriei. În Capitală sunt 50 de spitale, toate finanţate de Ministerul Sănătăţii şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Proiectul pilot iniţiat de Sorin Oprescu la nivelul municipiului Bucureşti ar putea fi extins la nivelul întregii ţări. Însă pentru implementarea acestui proiect este nevoie de anumite modificări legislative.

Antena 3

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close