Antena 3 CNN Actualitate Scandal după anunțul majorării salariului minim

Scandal după anunțul majorării salariului minim

Scandal după anunțul majorării salariului minim
21 Oct 2018   •   13:31

E scandal după anunțul de sâmbătă al ministrului Muncii conform căruia salariul minim brut ar putea crește de la 1 noiembrie și nu de la 1 ianuarie cum era programat.

"Ne dorim ca de la data de 1 noiembrie un salariu minim brut pe țară garantat în plată la nivelul de 2.080 de lei pe lună și de asemenea se introduce un alt salariu de bază minim de 2.350 de lei pe lună pentru angajații cu studii superioare și, de asemenea, pentru angajații cu 15 ani vechime. (...)

Ministrul Muncii nu este foarte bun prieten cu ministrul de Finanțe, că așa se întâmplă, că unul cere și unul trebuie să dea, dar noi chiar am avut o colaborare extraordinar de bună, inclusiv pe legea pensiilor, deci nu există niciun fel de colaborare între noi. Legea se va aplica așa cum este ea în vigoare", a spus Lia Olguța Vasilescu, la România TV.

Reprezentanții patronatelor spun că o asemenea măsură nu se poate susține.

"Așa ceva este împotriva oricăror reguli de bun simț privind piața, inclusiv piața muncii. Nu poți să anunți în timpul acestei luni că la sfârșitul lunii cresc salariile - indiferent cu cât, cu doi lei nu contează. Asta este ca principiu general", a spus Adrian Izvoranu, la Antena 3.

 

 

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close