Antena 3 CNN Actualitate Scandal la AVAS pentru recuperarea banilor de la FNI

Scandal la AVAS pentru recuperarea banilor de la FNI

Scandal la AVAS pentru recuperarea banilor de la FNI
09 Noi 2007   •   16:17

Scandal vineri la sediul Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului, unde sute de români stau zilnic la coadă, în frig, pentru a-şi putea recupera banii de la FNI. Păgubiţii Fondului Naţional de Investiţii se aşează la rând încă de la primele ore ale dimineţii pentru a putea prinde un loc pe liste. Răbdarea lor are însă o limită. Cei care vin din alte oraşe ajung chiar să îşi petreacă noptea în faţa sediului AVAS, pentru a fi siguri că apucă să îşi depună dosarul.

Din când în când, un reprezentant al AVAS iese în faţa oamenilor pentru a le da explicaţii. În faţa uşilor închise, pe români îi lasă nervii şi de multe ori ajung să se certe între ei. Mărul discordiei - locul de pe liste. Cei din provincie sunt acuzaţi că intră cu mai mult de cinci dosare.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a început să efectueze plăţi către păgubiţii FNI pe data de 18 octombrie. Sumele acordate până în prezent depăşeşc un milion de lei. În total, vor fi despăgubiţi 130.000 de români. Pagubiţii vor primi sumele pe care le-au investit, actualizate cu rata inflaţiei. Pentru evitarea cozilor interminabile, păgubiţii FNI sunt sfătuiţi să trimită dosarele prin poştă.

Antena 3

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close