Antena 3 CNN Actualitate Scandal la sediul UGIR 1903: Trei membri susţin că se ştia de tăierile salariale încă de acum 8 luni (VIDEO)

Scandal la sediul UGIR 1903: Trei membri susţin că se ştia de tăierile salariale încă de acum 8 luni (VIDEO)

Scandal la sediul UGIR 1903: Trei membri susţin că se ştia de tăierile salariale încă de acum 8 luni (VIDEO)
24 Mai 2010   •   12:33

Scandal izbucnit la sediul Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR 1903). O parte a patronatului se revoltă împotriva conducerii care s-a declarat de acord cu măsurile de austeritate propuse de Guvern. Trei persoane au intrat cu forţa, luni, în cabinetul preşedintelui Cezar Corâci. Ei susţin că tăierile de salarii şi pensii ar fi fost stabilite acum mai bine de o jumătate de an, într-un protocol secret semnat cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc. În urma incidentului, la faţa locului a fost chemată poliţia pentru a calma spiritele.

Iniţial s-a crezut că cei trei ar fi membri PDL. Ulterior, însă, conducerea UGIR a precizat că statutul Uniunii exclude apartenenţa membrilor la vreun partid politic.

Cei trei reprezentanţi ai patronatelor care au vrut să participe la şedinţă s-au declarat nemulţumiţi de faptul că UGIR 1903 susţine măsurile propuse de Guvern în scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional. Ei îl acuză pe Cezar Corâci că face declaraţii mincinoase şi au depus o acţiune în justiţie prin care contestă alegerea recentă a conducerii UGIR.

"Cei trei colegi au făcut o acţiune împotriva UGIR în justiţie, iar la ora actuală, unul din puncte este discutarea acţiunii în justiţie făcută de cei trei. Nu cred că este normal ca cei trei să fie de faţă când noi discutăm acţiunea făcută împotriva noastră. Noi le-am cerut ca, în momentul în care discutăm o acţiune în justiţie împotriva noastră, să fim lăsaţi să discutăm strategia noastră de contracarare, cu avocaţii noştri şi aşa mai departe", a declarat preşedintele executiv al UGIR 1903, Marius Opran.




Cei trei membri nemulţumiţi de actuala conducere susţin că reducerile care se regăsesc în planul de măsuri pe care Executivul intenţionează să-l adopte au fost stabilite încă de anul trecut.

Potrivit acestora, s-ar fi ştiut de reducerile salariale încă de acum 7-8 luni, când s-ar fi semnat un protocol în acest sens între preşedinte, premier, ministrul de Finanţe şi patronate.




Ulterior, preşedintele UGIR 1903, Cezar Corâci, a ţinut să făcă unele precizări referitoare la incidentul petrecut luni la sediul Uniunii.

"Noi am avut aşa cum ştiţi, acum o lună, o adunare generală, de alegeri, care a fost o adunare şi festivă. Am adoptat un program de măsuri anticriză pe care l-am comunicat încă de atunci Guvernului, a avut loc şi alegerea unei noi conduceri. S-a petrecut un fapt, să spunem, mai rar într-o confederaţie democrată. Şi anume toate voturile au fost în unanimitate. Există, din nefericire, câteva persoane care se pare că s-au răzgândit după aceea - membri UGIR, nu membri ai conducerii UGIR - care au contestat în instanţă adunarea generală. (...) E o poveste cel puţin ridicolă, probabil că şi instanţa o va trata ca atare", a precizat Cezar Corâci.






Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scandal
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close