Antena 3 CNN Actualitate Scandal la spitalul Socola din Iaşi: Angajaţii au blocat intrarea în clinică

Scandal la spitalul Socola din Iaşi: Angajaţii au blocat intrarea în clinică

Scandal la spitalul Socola din Iaşi: Angajaţii au blocat intrarea în clinică
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Mai 2011   •   09:27

Scandal la spitalul Socola din Iaşi. Intrarea în spital este blocată de către angajaţi. Nici un pacient nu este lăsat să intre în spital. Angajaţii sunt supăraţi pentru că le vor fi tăiate salariile. Ei ameninţă că nu vor mai acorda asistenţă medicală pacienţilor.

Intrarea în Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi au blocat, luni dimineaţă,de aproximativ 200 de angajaţi nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 20-35 % pentru luna aprilie. Protestul a început în jurul orei 09.00, în curtea spitalului. Oameni au decis să blocheze intrarea în unitate, refuzând să mai acorde asistenţă medicală bolnavilor.

"Am ameninţat încă de săptămâna trecută că vom recurge la protest. Am aşteptat găsirea unei soluţii după ce timp de două luni am fost amăgiţi că se va rezolva problema cu reducerea bugetului decontat de Casa de Asigurări spitalului. Toate se scumpesc, începând cu gazul, căldura şi alimentele, numai salariile noastre scad", a declarat Sergiu Apostol, liderul Sindicatului din cadrul Spitalului Socola din Iaşi, citat de Mediafax.

Începând cu luna mai, conducerea spitalului a fost obligată să reducă salariile angajaţilor, după ce Ministerul Sănătăţii a hotărât ca fondul de salarii să nu depăşească 70 % din bugetul decontat de Casa de Asigurări de Sănătate.

 



 

×
Subiecte în articol: spital Iași protest
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close