Antena 3 CNN Actualitate Scandal pentru pensiile speciale ale primarilor. Ce au decis senatorii

Scandal pentru pensiile speciale ale primarilor. Ce au decis senatorii

Scandal pentru pensiile speciale ale primarilor. Ce au decis senatorii
de S.T.    |    21 Dec 2015   •   18:05
Proiectul de lege privind acordarea pensiilor speciale pentru aleşii locali - primari, viceprimari, şefi de consilii judeţene- a fost dezbătut şi votat, luni, de plenul Senatului, for decizional, proiectul fiind susţinut de PSD, însă contestat de liberali.

La momentul votului, grupul senatorial al PNL a anunțat că se retrage din sala de plen.

Propunerea legislativă a fost aprobată cu 86 de voturi "pentru" și un vot "împotrivă".

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, în luna noiembrie, iar comisiile de specialitate din Senat au acordat un raport favorabil, fără amendamente.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către 29 de parlamentari PSD, UDMR, PNL, UNPR, precum şi din partea minorităţilor naţionale.

"Primarii şi viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, eşalonate după caz, în anexele nr.5 şi 6 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, sau ale vârstei standard reduse în conformitate cu prevederile aceleiaşi legi sau ale altor legi speciale, au dreptul la indemnizaţie pentru limită de vârstă", arată proiectul de lege aprobat de senatorii din Comisia Juridică şi Comisia de Administraţie, din Senat.

Potrivit proiectului de lege, cuantumul indemnizaţiior pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close