Antena 3 CNN Actualitate Scandal la ședința Consiliului General al Municipiului București. Poliția locală a intervenit

Scandal la ședința Consiliului General al Municipiului București. Poliția locală a intervenit

E scandal la ședința Consiliului General al Municipiului București.

Scandal la ședința Consiliului General al Municipiului București. Poliția locală a intervenit
de Silvia Țigănilă    |    29 Ian 2021   •   12:55

Consilierii PSD vor să intre în sală și nu sunt lăsați. Primarul Nicușor Dan le-a spus celor din PSD să intre online în ședință.

Consilierii PSD snt pe hol, opriți de Poliția locală

Consilierii generali PSD solicită Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, ca ședința convocată astăzi de la ora 11:00 să se desfășoare cu participarea tuturor consilierilor generali în sala Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din Primăria Capitalei, așa cum se desfășoară ședințele de Consiliu în toată țara.

Aurelian Bădulescu: Primarul general nu se mai poate ascunde în spatele scuzei unei posibile infectări cu Covid-19

”Cei 21 de consilieri generali ai grupului politic PSD consideră că instituția Primarului Municipiului București nu are atribuții privind stabilirea modalității în care se pot desfășura ședințele Consiliului General al Municipiului București, acesta fiind atributul exclusiv al CGMB în conformitate cu dispozițiile art. 129 alin.3, alin. a al Ordonaței Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

De asemenea, consilierii generali ai PSD reclamă comportamentul Primarului General al Capitalei în privința modalității în care convoacă și în acest moment ședintele de Consiliu General, când Capitala a ieșit din scenariul roșu”, a scris consilierul Aurelian Bădulescu pe Facebook.

Potrivit lui, ”acum sunt întrunite toate condițiile pentru desfășurarea cu prezența fizică în sala de Consiliu a tuturor consilierilor generali”.

În București rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori. 

”Primarul general nu se mai poate ascunde așadar în spatele scuzei unei posibile infectări cu Covid 19, dacă ședințele s-ar desfășura cu toți consilierii generali în sala care are peste 100 de locuri, deci este oricum suficient de încăpătoare pentru a asigura condițiile de distanțare. 
Singura explicație rămâne frica exacerbată pe care Nicușor Dan o are vis a vis de întâlnirea față în față cu grupul politic PSD, prin raportarea la necunoașterea legii și lipsa evidentă a calităților pe care ar trebui să le dețină primarul general al Municipiului București.

Consilierii generali ai PSD îi solicită cu fermitate primarului general al Municipiului București să nu interzică accesul grupului de consilieri locali în sala de ședință și să nu dispună prin solicitări sau prin alte forme de dispoziție care rezultă din folosirea discriminatorie și disproporțională a drepturilor conferite de mandatul primarului general, cum ar fi Poliția Locală a Municipiului București, interzicerea accesului consilierilor locali în sala de ședință.

În cazul în care primarul general al Municipiului București nu va ține cont de această solicitare, consilierii generali ai PSD vor raporta acest abuz tuturor instituțiilor naționale şi europene”, a transmis Bădulescu.

×
Subiecte în articol: sedinta Consiliului General Nicușor Dan
Parteneri
Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
x close