Antena 3 CNN Actualitate Scandal la Spitalul Județean Bacău! Pacienți scoși în frig la -7 grade

Scandal la Spitalul Județean Bacău! Pacienți scoși în frig la -7 grade

A fost scandal la sectia de oftalmologie a Spitalului Judeţean Bacău! Pacienţii au fost scoşi afară în ger pentru că erau prea multe persoane pe holurile secţiei şi nu respectau distanţa impusă în pandemie.

Scandal la Spitalul Județean Bacău! Pacienți scoși în frig la -7 grade
de Andreea Cigolea    |    17 Feb 2021   •   09:58

Printre cei care aşteptau să fie consultaţi erau multe persoane în vârstă, iar temperatura de afară era de -7 grade. Personalul medical, printre care si un doctor, a țipat și i-a dat afară pe pacienti, chiar dacă afară era ger.

Printre pacienți se aflau multi bătrâni și persoane operate cu o zi înainte, care așteptau să fie consultate.

Oamenii nemulțumiți au ripostat: ”Stați dumneavoastră afară să vedeți cum e afară!”. Chiar și așa, personalul medical i-a rugat pe pacienți să își aștepte rândul civilizat, la ușă.

Reprezentanții Spitalului spun că rudele bolnavilor nu aveau ce căuta în secție, iar unii pacienți au încercat „să ocolească” Policlinica. Reprezentanții Spitalului din Bacău au transmis că imaginile au fost filmate în secția Oftalmologie, și nu în Policlinică, fiind vorba de pacienți și rude ale pacienților.

”Toți pacienții și aparținătorii care se aflau pe holul de la intrarea în secție nu erau programați să fie consultați acolo. Secția Oftalmologie este o secție chirurgicală, unde nu se fac consultații decât pentru pacienții veniți la control postoperator, cinci sau șase cel mult, zilnic. În rest, toate persoanele aflate pe acel hol, intraseră abuziv, în speranța că vor ocoli Policlinica și vor obține mai repede consultații în secție”, au transmis reprezentanții Spitalului din Bacău.

Aceștia menționează că mai mult de jumătate dintre cei aflați pe hol erau rude, și nu pacienți.

Secția Oftalmologie este pavilion de sine stătător care nu are pază la intrare, astfel că, spun reprezentanții SCJ Bacău, cei care au pătruns pe holul secției au făcut-o după ce pacienții din interior au dat drumul celor care băteau în ușă, în timp ce medicii și personalul medical erau în investigații cu pacienții veniți la evaluare.

×
Subiecte în articol: spital
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close