Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș în CSM pe listele negre de la Bruxelles

Scandal uriaș în CSM pe listele negre de la Bruxelles

Scandal uriaș în CSM pe listele negre de la Bruxelles
27 Mar 2018   •   13:29

Este scandal uriaș în CSM după ce judecătorul Gabriela Baltag, președintele Asociației Magistraților din România, a cerut suplimentarea ordinii de zi cu solicitarea care să fie adresată Comisiei Europene pentru a lămuri situația.

"Este important de știut dacă în cadrul misiunilor MCV au existat solicitări concrete care să vizeze dosare aflate pe rolul instanțelor noastre. În caz afirmativ, care a fost fundamentul acestor solicitări, care au un vădit potențial de înfrângere a independenței judecătorilor. O altă întrebare: care a fost sursa listelor nominale; dacă autoritățile române solicitate au răspuns și în ce modalitate - este foarte important de aflat acest lucru", a spus Gabriela Baltag, în ședința CSM.

Doi membrii ai secției pentru judecători nu sunt de acord însă ca solicitarea formulată de judecătorul Gabriela Baltag să fie transmisă Comisiei Europene. Este vorba despre Andreea Chiș și Mădălina Ghena.

Judecătoarele susțin că decât să se ajungă la un scandal internațional în privința listelor negre ar fi de preferat ca ea să fie transmisă doar ministrului justiției.

Mai multe detalii, despre scandalul din CSM, de la Ana Bujor, senior-editor Antena 3:

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close