Antena 3 CNN Actualitate Scandalul Bordei. Primăria Capitalei a fost executată silit

Scandalul Bordei. Primăria Capitalei a fost executată silit

Scandalul Bordei. Primăria Capitalei a fost executată silit
06 Mar 2008   •   14:24

Primăria Capitalei a fost executată silit, în dosarul privind schimbul de terenuri cu omul de afaceri Costică Costanda. În ianuarie, controversatul om de afaceri primea o decizie finală din partea consilierilor bucureşteni, prin care primea o parte din Satul Francez, în locul parcului Bordei. Acest schimb de terenuri nu a mai avut însă loc, pentru că Primăria Sectorului 1 nu a eliberat la timp certificatele de urbanism pentru cele două terenuri. În consecinţă, aproape 18 milioane de euro cerute de Constanda ar trebui să intre în câteva zile în conturile acestuia.

Vosganian declară că a oprit plata către Constanda
Invitat la Sinteza Zilei, ministrul Finanţelor Varujan Vosganian a declarat că a oprit în ultimul moment plata către controversatul om de afaceri, pentru că nu era conformă deciziei judecătoreşti. Consiliul General a fost dat în judecată de Constanda, dar ?Consiliul nu poate da aceşti bani pentru că nu îi are, Consiliul general al Capitalei nu percepe taxe de la cetăţeni?, a explicat Vosganian. ?Primăria nu a plătit bani şi bucureştenii nu au avut de pierdut?, a precizat el.

Constanda confirmă executarea silită:

Contactat de Antena 3, omul de afaceri Costică Constanda a declarat că va da banii înapoi, dacă Primăria Capitalei va perfecta până la urmă schimbul de terenuri. El îl acuză pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, că a blocat finalizarea acestui demers. În opinia sa, primăria putea elibera demult certificatul de urbanism de care este nevoie.

Schimbul a fost aprobat de consilierii generali pe 18 ianuarie şi teoretic, dacă actele nu s-au finalizat în cele 40 de zile stipulate în hotărâre, acesta nu mai poate avea loc. Avocatul omului de afaceri a avertizat în mai multe rânduri că, în cazul în care schimbul de terenuri nu va fi pus în practică în termenul prevăzut, Constanda va începe să construiască în Parcul Bordei.

Consilierii municipali au decis la începutul anului ca parcul să rămână al primăriei, implicit al bucureştenilor, iar omul de afaceri Costică Costanda să primească în schimb o parte din Satul Francez.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close